Doğa Eğitimi Ve Bilim Okulu 2. Mezunlarını Verdi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından hazırlanan ve TUBİTAK tarafından kabul edilen, Türkiye'nin Karadeniz sahilindeki en büyük sulak alanı Kızılırmak Deltası'nda açılan Doğa ve Bilim Okulu ikinci mezunlarını verdi

Doğa Eğitimi Ve Bilim Okulu 2. Mezunlarını Verdi
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından hazırlanan ve TUBİTAK tarafından kabul edilen, Türkiye'nin Karadeniz sahilindeki en büyük sulak alanı Kızılırmak Deltası'nda açılan Doğa ve Bilim Okulu ikinci mezunlarını verdi.
İl Çevre Orman Müdürlüğü'nün desteğiyle OMÜ tarafından hazırlanan ve TUBİTAK'ın 70 bin lira kaynak sağladığı Doğa Bilim Okulu, 13 Temmuz tarihinde ilk öğrencilerini almıştı. Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden gelen 19 öğrenci, 13 günlük kamp dönemi boyunca deltada yaşadı 14 Eylül'de başlayan Doğa Eğitimi ve Bilim Okulu Projesi'nin ikinci etabı, Doğanca Beldesi Kuş Cenneti'nde düzenlenen törenle son buldu. Törene Samsun Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy ve OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan da katıldı.
Mezuniyet töreninde konuşma yapan OMÜ Öğretim Üyesi ve Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Ali Kemal Ayan, "Kızılırmak Deltası, Karadeniz Bölgesi'nde canlılığını koruyabilmiş, ekolojik yaşamın bütün unsurlarıyla yaşandığı doğal bir açık hava laboratuarıdır. Bu eşsiz ekolojik yaşam alanında tatlı su gölleri, tuzlu su gölleri, sazlık alanlar, balıklar, kuşlar, mandalar, ıslak çayırlar vb. tarım alanlar iç içe paylaşımlı bir halde yaşamaktadır. Bilginin görselleştirilmesi etkileşimsi bir şekilde aktarımı, basit bilimsel uygulamalı olarak fark ettirmek ve hepsinden önemlisi bilim ile toplumu buluşturmak amacıyla gerçekleştirmiş olduğumuz Doğa ve Bilim Okulumuz 2010 yılı itibarıyla 15'er günlük iki kamp dönemiyle gerçekleştirilmiştir. 19 Mayıs Üniversitesi olarak önümüzdeki yıllarda da devam etmeyi hedeflediğimiz Doğa ve Bilim Okulunu bağrına basan Doğanca beldesi halkına ve Belediye Başkanı İsmail Mutlu'ya çok teşekkür ediyoruz" dedi.
OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan konuşmasında, "Türkiye'de birçok alanlar bataklık gibi görünüp, kurutuldu. Şu andan bunun ne kadar yanlış olduğu artık tespit edilmiş durumda. Burada bir öğrencimiz ile görüştüm ve bana, çok güzel bir eğitim gördüklerini dile getirdi. Her yıl olsa keyifle gelecek bir durumda olduklarını ifade ettiler. Aslında bu eğitimin birçok yerde yapılması lazım. Ben iki bakımdan kendimi bu projenin sahibi görüyorum. Birincisi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü olarak, ikincisi ise TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi olarak. Böylece iki kurumun iş birliği ile TÜBİTAK'ın da desteği ile ortaya güzel bir etkinlik çıktı. Bu projenin yer alan Ali Kemal Ayan Bey başta olmak üzere, tüm hocalarımıza, tüm destek verenlere, Doğanca beldesi sakinlerine çok teşekkür ederim" diye konuştu.
Son olarak Samsun Vali yardımcısı Ramazan Aksoy, "Türkiye'nin dört bir yanından üniversiteli öğrencilerin buraya gelip kaynaşması, anlaşması çok güzel bir duygu. Doğanca Beldesi Kuş Cenneti'nde yapılan bu etkinlik çalışmasında öğrencilerimize hem tanıtmak ve aşılamak örnek bir davranıştır. Bu uğurda gençlerimize çok işler düşüyor. Bu projede emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum" şeklinde konuştu.
Daha sonra OMÜ Bafra Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kemal Ayan, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Samsun Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy tarafından 19 öğrenciye mezuniyet sertifikaları takdim edildi.
Mezuniyet töreninde öğrenciler, ney ve şarkı gösterisinden sonra proje yöneticileri ile birlikte pasta kesti.