Ak Parti Adana İl Başkanlığı 43.il Danışma Kurulu Toplandı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 43

Ak Parti Adana İl Başkanlığı 43.il Danışma Kurulu Toplandı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 43. lİ Danışma Kurulu toplantısında Adana milletvekilleri ve İl Başkanı Mustafa Kebude, referandumda yaptıkları çalışmalar nedeniyle başta partililer olmak üzere evet oyu verenlere ve vermeyenlere teşekkür ettiler.
AK Parti Adana İl Danışma Kurulu toplantısı saygı duruşu ile başladı, ardından İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile devam edildi. İlk sözü alan AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, uzun süredir kullanamadıkları "Hayır" kelimesini bundan böyle bol bol kullanabileceklerini belirterek, Danışma Kurulu'nun hayırlara vesile olmasını diledi. Kebude, Adana'da bütün sandıklara sahip çıktıklarını ve istisnasız her sandıkta 3'er tane sandık görevlisinin çalıştığını belirterek,"Bu çalışmada emeği geçen bütün teşkilatımızı selamlıyorum" dedi.
Adana'yı kendi kalesini gören partilerin oylarının toplamının son il genel seçiminde yüzde 47 oy aldıklarını, Ak Parti'nin oyunun ise yüzde 31 olduğunu, bu partilere SP ve BBP oylarının da eklenmesi ile bu oranın yüzde 34'e çıktığını hatırlatan Kebude, "Adana'da alınan yüzde 44'lük oy bizler için bir başarıdır ve oy oranımız yüzde 25 artmıştır" dedi. Referandumun 2011 seçimleri için bir test olduğunun altını çizen Kebude, eksikliklerini gidereceklerini ve oy oranlarını Türkiye'nin ortalamasını yakalayacaklarını ifade etti.
AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan da konuşmasında, referandumda oy oranının yüzde 60 olmasını istediklerini ancak yüzde 44'ün de büyük bir başarı olduğunu belirterek, "Başta sandık görevlilerimizi tebrik ediyorum. Esas tebrik etmemiz gereken ise inandıkları için oy veren milletimizdir. Artık Türkiye'nin yeni bir sivil anayasaya ihtiyacı vardır" dedi.
AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın ise, Adana ile başka illerinin şartlarının farklı olduğunu ifade ederek, referandumda alınan oyların başarı olduğunu söyledi. Küçükaydın; Adana'da hayır oyu veren Çukurova, Seyhan, Ceyhan, Karataş, Yumurtalık ilçelerinde nerede eksiklik yaptığımızı tespit etmemiz, iyi değerlendirmemiz lazımdır. Alevi Türkmen kesimlerini yeniden gözden geçirelim" diye konuştu.
AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişçi de, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese candan tebrik ettiğini belirterek, "Demokrasi sınavında katkısı olanlara şükranlarımı sunuyorum. Birilerinin okyanus ötesi olarak tabir ettiği büyük mütefekkir, büyük insan Hoca Efendi'nin katkılarına da şükranlarımı sunuyorum. Çocuklarımıza büyük bir onur, büyük bir miras bıraktık. Halk oylamasında aziz milletimiz, bu ülke sevdalıları kazanmıştır. Kaybedenler de olmuştur. Bunlar bir kısım siyasiler ve vesayetçi anlayış sahipleridir. Kazanan hukuk, 72 milyon insanımız, evetçiler, hayırcılar ve hatta boykotçular olmuştur" dedi.
Çıkan yüzde 42'nin arkasını araştırmak ve analiz etmek gerektiğini söyleyen Kirişçi., referandumda Türkiye'yi çeşitli renklere bölenlerin renk körü olduğunu, bugün seçim yapılsa kırmızı renkli yerlerde AK Parti'nin birinci çıkacağını ifade etti.
Terör örgütü başının kesinlikle muhatapları olmadığının altını çizen kirişçi, Anayasa'nın ilk dört maddesinin ilelebet kalacağını vurguladı.
Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.