SGK yeni merkezlerle hizmet kalitesini artıracak

Sosyal Güvenlik Kurumu Kayseri İl Müdürü Mehmet Kır, ilçelerde hizmet veren sosyal güvenlik merkezlerine yıl sonuna kadar yeni merkezlerin de eklenece

Sosyal Güvenlik Kurumu Kayseri İl Müdürü Mehmet Kır, ilçelerde hizmet veren sosyal güvenlik merkezlerine yıl sonuna kadar yeni merkezlerin de ekleneceğini ve bu merkezler sayesinde hizmette kalitenin artacağını duyurdu.

İl Müdürü Mehmet Kır, yeni açılacak olan merkezlerle ilgili yaptığı açıklamada, değişen dünya ile birlikte Türkiye'nin sosyal güvenlik sisteminin de bir kabuk değiştirme dönemine girdiğini ifade etti.

Dinamik yapıya kavuşan sosyal güvenlik sisteminin, 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu'nun 16.05.2006 tarihinde yürürlüğe girmesinin hizmet anlayışının değiştiğini gösteren kilometre taşlarından birisi olduğunu belirtti. İl Müdürü Mehmet Kır, şöyle dedi:

"5502 sayılı kanun hayatımıza birçok yeni kavramı sokmuştur. Bunların başında sosyal güvenlik merkezleri gelmektedir. Yerinde hizmet temelli bu merkezler paydaşlarımızın iş ve işlemlerini ikamet ettiği mahallerde tamamlamayı esas alan, vatandaşımıza daha kaliteli ve hızlı hizmet vermeyi hedefleyen bir anlayışın ürünüdür. Bünyan, Develi, Melikgazi, Pınarbaşı, Talas ve Yahyalı ilçelerimizde fiilen hizmet veren sosyal güvenlik merkezlerimize Kocasinan Sosyal Güvenlik Merkezi ve Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren işveren ve sigortalılarımıza hizmet verecek Erciyes Sosyal Güvenlik Merkezi'nin açılışı ile ilave olacaktır. Bu merkezlerimizin açılışı yıl sonuna kadar tamamlanacaktır."

Daha önceleri il müdürlüğünde verilen birçok hizmetin aşama aşama bu merkezlere devredildiğini anlatan Mehmet Kır, "Şimdi en büyük aşamalardan birisini gerçekleştirme arifesindeyiz. 4 Ekim 2010 tarihinden itibaren sosyal güvenlik merkezi bulunan ilçelerimizde faaliyet gösteren işverenlerimizin 'Prim Tahakkuk' ve 'Tahsilat' işlemeleri işverenlerimizin adına tescilli işyeri dosyalarının sosyal güvenlik merkezlerine devri ile bu sosyal güvenlik merkezlerince gerçekleştirilecektir. Sarız ilçesinin prim tahakkuk ve tahsilat işlemleri Pınarbaşı Sosyal Güvenlik Merkezi'nde yapılacaktır. Yukarda belirtilen ilçeler dışındaki ilçelerimizin işlemleri önceden olduğu gibi Melikgazi Sosyal Güvenlik Merkezi'nde yapılacaktır.

İş yeri bildirgesinin kabulü ve işleme alınması, e-bildirge şifresinin verilmesi, tahakkuk işlemleri ve diğer prim tahakkuk ve tahsilat işlemleri yetki devri kapmasında sosyal güvenlik merkezlerimize devredilmiştir." dedi.

Devir işlemlerinin, il müdürlüğü bünyesinde kurulan komisyon tarafından başlatıldığını anlatan Kır, herhangi bir aksaklığa meydan vermemek için her türlü tedbirin alındığını sözlerine ekledi.