Devrimci Karargah operasyonu zanlıları adliyeye sevk edildi

İstanbul, Ankara ve Bursa emniyet müdürlüklerinin Devrimci Karargah isimli terör örgütüne yönelik

ortak çalışmasına gözaltına alınan 17 şüpheli, ad

İstanbul, Ankara ve Bursa emniyet müdürlüklerinin Devrimci Karargah isimli terör örgütüne yönelik

ortak çalışmasına gözaltına alınan 17 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Polisin operasyon sırasından ele geçirdiği silahlar ve malzemeler hem nitelik hem de sayı olarak dikkat çekti. Şok cihazından polis copuna ve bilgisayar kasası içinde ele geçirilen silaha kadar bir çok malzeme ve mühimmata el konuldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaparak operasyona ilişkin bilgi verdi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube'nin ortak yürüttüğü ve diğer illerin de kapsama alanına alınarak yürütülen operasyonda İstanbul'da da çok sayıda iş yeri ve Sosyalist Demokrasi Partisi'nin (SDP) bazı bürolarında arama yapıldığı belirtildi.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda ele geçirilen malzeme ve silahlar dikkat çekti. Ele geçirilen silahların 5 adet tüfek, 4 adet 9 milimetre tabanca, 1 adet 7,65 milimetre çapında tabanca, 1 adet 6.35 milimetre çapında tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, 166 adet mermi, 8 adet şarjör, 1 adet dürbün, 2 adet kelepçe, 2 adet demir ve plastik jop, 7 adet sustalı- sallama ve komando bıçağı olarak tabir edilen bıçak, 1 adet şok cihazı, 1 adet kütüklük, 1 adet muşta, 23 adet sahte kimlik ve sürücü belgesi, 42 adet sahte belge hazırlamada kullanılan mühür ve kaşeler, 5 adet kar maskesi ve bere-eldiven ile çok sayıda örgütsel içerikli doküman ve bilişim malzemeleri ele geçirildi.

Operasyonlarda yakalanan şüpheliler emniyetteki sorgu ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sabah Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.