Türkiye Türkü Yarışması Fotumları İl Valiliklerine Gönderildi

Kars'ta yapılacak olan 'Türkiye Türkü Bayramı' forumları il valiliklerine gönderildi.

Kars Belediyesi'nce 29-30-31 Ekim 2010 tarihlerinde yapılacak olan "Türkiye Türkü Bayramı"na katılacak yarışmacıların katılım forumları ilgili valiliklere gönderildi.
Türkiye Türkü Bayramı'nda "Türkü Derleme dalı", "Aşık Türküsü" dalı, "Türkü Beste" dalı ve "Mahalli Türkü" dalı olmak üzere 4 ayrı dalda yarışma yapılacak.
TRT ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bazı kurumların desteklediği "Türkiye Türkü Bayramı"nda TRT, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ilgili bilimsel kurumlardan oluşan jüri üyeleri değerlendirme yapacak. Birçok uygulama ve dallar ilk defa Kars'ta üç önemli günde uygulama imkanı bulacak. Yarışmada TRT'den, Kültür ve Turizm Bakanlığından ve yurdumuzda tanınmış birçok sanatçı da yer alacak.
Kars Belediye Başkanlığı ve Araştırmacı-yazar, Sanatçı Salih Şahin'in girişimleriyle gerçekleşecek 'Türkiye Türkü Bayramı'nda hedef, Türk Halk Müziği repertuarını genişletmek, kaybolmaya yüz tutan türkülerimizi ölmekten kurtarmak ve gün ışığına çıkartmak, bu alanda uğraşan ve gönül veren kişilerle kaynak kişileri desteklemek, Türk Halk Müziğine yeni sevilen türkülerle kaynak kişilerini, okuyucularını kazandırmak.
Kars Belediyesi'nin destekleriyle 29-30-31 Ekim 2010 tarihinde Türkiye'de ilk kez Kars'ta düzenlenecek olan 'Türkiye Türkü Bayramı' katılım forumları il valiliklerine dağıtılırken, yarışmaya katılacak kişilerin İnternet ortamından da başvuru yapabilmeleri için çalışmalar başlatıldı.
Kars'ta 3 bayramın bir arada yaşanacağına dikkat çeken Araştırmacı-yazar, Salih Şahin, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, hemen ertesi gün olan 30 Ekim'de Kars'ın kurtuluş yıl dönümü ve 31 Ekim'de de 1. Türkü Bayramı ile üç bayramı bir arada yaşayacağız. Türk Halk Müziği'nin, kültürümüzün, geleneklerimizin ve göreneklerimizin bir arada yaşaması adına büyük bir program olacak" dedi.
Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek olan 'Türkiye Türkü Bayramı'nda yarışmaya katılacak sanatçılar Türkü derleme dalında, anne ve babasından, köyünden, çevresinden, yaşlı insanlardan türküleri derleyecek, Türk Halk müziğine kazandırmış olacak. Böylece o türkü ilk söyleyenleri ile birlikte ölüp gitmemiş olacak. Böylece halk müziğine yatkınlığı olan kişilerin önünü de açılmış olacak.
Öte yandan Aşık türküsü dalında ise hiç duyulmamış, kendilerinin eserleri yarışacak. Bunun yanında türkü beste dalında da yarışma yapılarak, buradan Türkiye'de il kez okunmuş eserler çıkartılarak Türk Halk Müziği'ne kazandırılmış olacak.