'Tophane'den Mudanya'ya Bisiklet Turu' ile bisiklet kullanımı özendirilecek

Bursa'da 'Toplumları Geliştirelim, Kıtaları Birleştirelim' teması ile düzenlenecek 'Tophane'den Mudanya'ya Bisiklet Turu' ile kent içi ulaşımda bisikl

Bursa'da 'Toplumları Geliştirelim, Kıtaları Birleştirelim' teması ile düzenlenecek 'Tophane'den Mudanya'ya Bisiklet Turu' ile kent içi ulaşımda bisiklet kullanımının yaygınlaşması hedefleniyor.

Bu yıl 2'incisi düzenlenecek etkinlik geçtiğimiz günlerde Hollanda'da trafik kazasında hayatını kaybeden Nuray ve Hakan Özdündar çiftinin anısına gerçekleştirilecek. Çift için ayrıca bir de anı ormanı oluşturulacak. 26 Eylül'de Tophane sırtlarından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in katılımıyla ile başlayacak bisiklet turu Mudanya'da Belediye Başkanı Hasan Aktürk'ün karşılaması ile sona erecek.

Bu yılki bisiklet turu, Ağustos ayında Hollanda'da geçirdikleri bir trafik kazasında yaşamını yitiren Tophane Rotary Kulübü'nün 2009-2010 Dönem Başkanı Hakan Özdündar ve eşi Nuray Özdündar anısına düzenlenecek. Ayrıca 28 Eylül günü Üçevler Mahallesi'nde Özdündar çifti için bir anı ormanı oluşturulacak. Bölge guvernörünün yanı sıra Bisiklet Federasyonu Bursa Temsilcisi Cevat Tulgarer'in de katılacağı etkinlikte, Başkan Bozbey'de pedal çevirecek.

'Toplumları Geliştirelim, Kıtaları Birleştirelim' teması ile düzenlenen etkinlik ile kent içi ulaşımda bisiklet kullanımının yaygınlaşması ve bisikletin alternatif ulaşım aracı olduğunun hatırlatılarak, daha çok kişinin bisiklete binmeye özendirilmesi hedefleniyor. Etkinliğe ayrıca Fransa'daki bir Rotary Kulübü'nün desteği ile Yeni Zelanda'ya kadar bisiklet turuna çıkan Julien ve partneri Marion da katılacak. Tur sabahı, katılımcı bisikletlilere bisikletçi tişörtleri dağıtılacak.