Polatlı'daki Panorama Müzesi Sakarya Savaşı'nı gelecek kuşaklara aktaracak

Ankara'nın Polatlı ilçesinde, Kartaltepe mevkiine yapılan Panorama Müzesi, Kurtuluş Savaşı'nın önemli aşamalarından Sakarya Meydan Savaşı'nı tüm yönle

Ankara'nın Polatlı ilçesinde, Kartaltepe mevkiine yapılan Panorama Müzesi, Kurtuluş Savaşı'nın önemli aşamalarından Sakarya Meydan Savaşı'nı tüm yönleriyle temsil ederek gelecek kuşaklara aktaracak.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde 2008 yılında yapımına başlanan 'Panorama Müzesi' inşaatı çalışmalarında sona gelindi. Panorama Müzesi, 2010 yılı içerisinde tamamlanarak açılışa hazır hale getirilecek.

Genelkurmay Başkanlığı koordinasyonunda yapılan'Kartaltepe Mehmetçik Anıtı ve Panorama Müzesi'nin anıt ve müze bölümü Koç Holding, çevre düzenlemesi ve işletilmesi Polatlı Belediyesi ile Polatlı Kaymakamlığı tarafından yapılacak.

Yapımı devam eden müzede Rus Devlet Sanatçısı Ressam Prof. Dr. Sergey Prisekin tarafından 75 metre eninde, 15 metre yüksekliğinde tek parça tuval çalışması yapılacak. Panorama Müzesi'nde ayrıca, komutan büstleri ve şehitlerin isimlerinin bulunduğu bölümler de yer alacak.

Müzenin, bölgeye tarihi bir zenginlik kazandıracağı ve yakın tarihin gelecek nesillerle buluşturulması düşünülüyor. Kartaltepe mevkiinde yapımı tamamlanan 'Mehmetçik Anıtı'nın açılışı daha önce yapılmıştı.