Keçiören'de İlköğretim Haftası Kutlamaları

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, yeni eğitim öğretim yılı İhsan-Selatin Aras İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Keçiören'de İlköğretim Haftası Kutlamaları
İlköğretim Haftası kutlamalarına Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Kaymakam Mustafa Güler'in yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yurtoğlu, Okul Müdürü Çetin Çakır, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende öğrenciler tarafından şiirler okundu.
Belediye Başkanı Ak, öğrencilerin yeni eğitim yılıyla birlikte yeni bilgiler öğrenmeye başladığını belirterek, "Yeni bir şeyler öğrenmek heyecan vericidir. Bütün öğrencilerimizin yeni eğitim-öğretim yılında yeni güzel şeyler öğrenmelerini temenni ediyorum" dedi.
İnsanların her zaman, her yaşta yeni bir şeyler öğrenebileceğinin altını çizen Başkan Ak, kendisini de her zaman yeni bir şeyler öğrenmeye hazır bir öğrenci olarak gördüğünü kaydetti. Öğrencilerden, yaşadıkları sokaklara, mahallelere sahip çıkmalarını isteyen Başkan Ak, Keçiören Belediyesi olarak Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 'Çevre Çiçekleri' adlı bir proje başlatarak çocuklara çevre bilincini aşılamayı hedeflediklerini hatırlatarak, "Evimizin temizliğine nasıl titizlik
gösteriyorsak, sokaklarımızın ve mahallelerimizin temizliğine de aynı özeni gösterelim. Buna aykırı hareket edenleri de uyaralım" şeklinde konuştu.
Kaymakam Güler ise okulları öğrencilerin yeni evleri, öğretmenlerin de anne ve babaları gibi gördüklerini ifade ederek, öğrencilerden öğretmenlerini iyi dinlemelerini ve derslerine canla başla çalışmalarını istedi.
Okul folklor ekibinin halkoyunları gösterileriyle devam eden program, öğrencilerden oluşan koronun seslendirdiği türkülerle sona erdi. Törenin ardından Başkan Ak ve Kaymakam Güler, sınıfları ziyaret ederek öğrencilere başarılar dileyip hatıra fotoğrafı çektirdiler.