Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Kurulu toplantısı Niğde'de yapıldı

Ahiler Kalkınma Ajansı 3. Kalkınma Kurul Toplantısı Niğde'de gerçekleştirildi.

Grand Otel'de Niğde Valisi Âlim Barut'un başkanlığında gerçek

Ahiler Kalkınma Ajansı 3. Kalkınma Kurul Toplantısı Niğde'de gerçekleştirildi.

Grand Otel'de Niğde Valisi Âlim Barut'un başkanlığında gerçekleştirilen Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Kurulu toplantısına Niğde Valisi Âlim Barut, Niğde Üniversitesi Rektörü Adnan Görür'ün yanı sıra ajansa bağlı illerin üniversite rektörleri, Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları, Organize Sanayi Bölgesi Başkanları, Genel Sekreterler ve diğer yetkililer katıldı.

Kurul toplantısının açılış konuşmasını yapan Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Selim Biçen, "Bu toplantımızdaki ortak amacımız aslında sizlerle ikinci kalkınma kurulu toplantısında yapmış olduğumuz bölge planı çalışmalarımızı teker teker incelemek, analiz etmek. Sonra da sizlerin düşünceleri almak istiyoruz. Ayrıca önümüzdeki üç ay içerisinde proje teklif çağrılarına çıkacağız bu çağrıların çalışma takvimlerini sizlere anlatmak istiyoruz." dedi.

Kalkınma Ajansının dönem Başkanlığını yürüten Niğde Valisi Âlim Barut ise, "Aynı coğrafi bölgede bulunan illerimiz, her kademede birbiri ile koordinasyon, diyalog içerisinde olması gerekiyor. Bölgesel kalkınmanın özü, her kademede ilişkilerin geliştirilmesi, her kademede bilgi akışının sağlanması gerekiyor. Çünkü baktığımızda beş ilimizde ekonomik olarak avantajları ve dezavantajları birbirine benziyor. Dolayısıyla hiçbir il tek başına belli bir mesafeyi aşamıyor. Bir anlamda beşi birlikte bölgesel kalkınma bizi hedefimize ulaştıracaktır. İşte bu sebeple gerek yönetim aşamasında, gerekse kurul aşamasında bilgi alışverişi her kademede olması gerekiyor. Şuanda üçüncüsü yapılan Kalkınma Kurulu da tamamıyla kanunla belirlenmiş, kanunla görev verilmiş, fonksiyon verilmiş bir çalışma yöntemidir. Dolayısıyla kanunla kurulan amacına uygun olarak çalışması ve belli sonuçların elde edilmesi için bu şekilde toplantıların düzenlenmesi gerekiyor." dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara birinci oturumda Bölge planı tanıtılırken diğer oturumlarda isse proje teklif çağrısı ve proje teklif çağrısı başvuru rehberleri hakkında bilgi verildi.