Maliye Çalışanlarından, Maliye Bakanlığına Mektup

Türk Büro Sen Düzce Şube Başkanı Temel Kırali, 2005 yılından bugüne kadar devam eden ücret adaletsizliği nedeniyle maliye çalışanları olarak mutsuz ve kırgın olduklarını söyledi.

Temel Kırali, Maliye Bakanlığında ücret adaletinin sağlanmasını içeren bir mektup hazırlayarak Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e gönderdi.
Temel Kırali, Düzce PTT Şubesi önünde yaptığı basın açıklamasında ek ödemelerde hayal kırıklığı yaşandığını söyledi. Kırali, 15 Eylül, 2010 tarihinden geçerli olmak üzere müdür yardımcısı ve bazı unvanda çalışanların ek ödemelerinde bir artışa gidilerek, geçte olsa, bir adaletsizliğin giderilmesine çalışıldığını ancak yapılan bu düzenlemeyle ücret adaletsizliğinden muzdarip olan daha alt unvandaki çalışanların ek ödemelerinde bir artış sağlanmadığını vurgulayarak, "Bu da binlerce maliye çalışanı gibi beni de daha hayal kırıklığına uğratmıştır" dedi.
Kırali, ücret adaletsizliğinin giderilmesinin talep edildiği mektubu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e faks çekti.