Diyanet-sen'den Kuran'ı Kerim'e Yapılan Saldırılara Kınama

Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen üyeleri, Amerika'da Kuran'ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı protesto etti.

Diyanet-sen'den Kuran'ı Kerim'e Yapılan Saldırılara Kınama
Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen Nevşehir Şube Başkanı Ali Aydemir, Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir ve bazı sendika şube başkanları ve üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında ABD'de Kuran'ı Kerim'e karşı yapılan saldırıları kınadı. Bir süre önce ABD'de Hıristiyan bir din adamının 11 Eylül tarihini milad kabul edilerek Kur'an-ı Kerimi yakma girişiminde bulunacağını duyurduğunu ve daha sonra planlanan bu eylemden son anda vazgeçtiğini hatırlatan Aydemir, buna karşın bazı grupların bu çağrıyı bahane ederek, Kuran'ı Kerim'i yakma eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu eylemin insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini ifade eden Aydemir, "Kutsal kitabımıza yapılan bu alçakça saldırı biz Müslümanlar ve bütün mazlumlar için de milat olmuştur. Bu vesileyle Ümmet olarak tekrar şuurlanmalı ve kendimizi gözden geçirmeliyiz. Bu eylemi birkaç densizin girişimidir diyerek, görmemezlikten gelemeyiz. Yeniden toparlanmalı ve sadece Hakkın ve haklının sesi olmalıyız.
Ey Bu çirkin hadiseleri meydana getiren cahiller topluluğu; İslam'ı iyi tanıyın O'nun kutlu mesajını iyi okuyun ve anlayın, sizlerin de rahat ve huzur içerisinde yaşamanızın teminatının da oku emriyle başlayan o mesajlar olduğunu iyi anlayın. Müslümanların sabrını da daha fazla zorlamayın. Yakmayın, yırtmayın ve bir defa olsun okuyun, o zaman ne demek istediğini anlayacaksınız."dedi.
ABD ve benzer olayların yaşandığı ülkelerin yöneticilerinin barış, karşılıklı saygı ve bir arada yaşama kültürünü yok edecek bu tür girişimleri en ağır dille kınanmaları gerektiğini söyleyen Diyanet-Sen Şube Başkanı Ali Aydemir, inançlara hakaret edenler hakkında yasal düzenlemelerin yapılarak ilgililer hakkında yasal işlem gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Kuran'ı Kerim'e açıkça saldırı anlamına gelen bu tür girişimleri, birkaç kendini bilmezin kötü niyetleri olarak değil geniş bir panaroyanın göstergesi olarak değerlendirdiklerini kaydeden Aydemir, bunun Müslümanları provoke ederek, İslam'ı saldırgan bir din olarak gösterme çabası olduğunu ileri sürdü. Aydemir, "Müslüman halklar tepkilerini gösterirken, İslam coğrafyasındaki Hükümetlere de şunu hatırlatmak istiyoruz. Siyonist saldırganlığa karşı tavır alındığı gibi, tüm milletlerin ortak kutsalı olan Kur'an'a yönelik son alçak saldırı karşısında da gerekli tepkiyi vermeliler, diplomatik alanda gerekli baskıyı uygulamalıdırlar.. Bir takım densizler için düşünce özgürlüğü derken 1.5 Milyar İslam aleminin kutsallarına saldırılmamalı ve sabrı zorlanmamalıdırlar. Dinimize ve kitabımıza yapılan bu saldırılara karşı da bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her platformda tepkimizi göstereceğiz.Bu olay, bir buçuk milyar nüfuslu İslam alemini derinden yaralamış ve üzmüştür. Kuran-ı Kerim, Allah-u Teala'nın tüm insanlığa vahiy yoluyla gönderdiği kitabıdır. Kuran'ın her harfi bizim için değerli ve kutsaldır. Canımızdan, malımızdan, aile efradımızdan daha aziz biliriz. Kur'an'a düşmanlık edenler Allah'a, Peygambere, meleklere ve tüm Müslümanlara düşmanlık etmiş olur, nefret ve düşmanlıklarının sonucu olarak dünyada zelil olmuş ve inşallah diğer dünyada da zilletin en büyüğünü tadacaklardır. Bu olay ilk değildir, ders alınmazsa son da olmayacaktır. Bu iğrenç eylem, asırlardır Kuran'a ve ahkamına, İslam Peygamberine ve Müslümanlara karşı yürütülen amansız savaşın bir devamıdır. Bu saldırı, tarih boyunca Müslümanlarla sürekli savaş halinde olan haçlı Siyonist ittifakının günümüzdeki bir versiyonudur. Bu saldırı, asırlardır İslam'a ve Müslümanlara karşı kapalı kapılar ardında yürürlüğe konmaya çalışılan kirli oyunların pratiğe geçmiş halidir. Bu saldırı, asırlardır söndürülemeyen, önüne geçilemeyen ve gün geçtikçe daha da parlayan Kuran güneşini söndürme ve önünü kapatma çabasıdır. Bu saldırı, basın ve medyasıyla, her türlü oyun ve tuzaklarla Kuran sevgisini zihinlerden silip çıkaramayan zavallıların son çırpınışlarıdır." Diye konuştu.
Geçmişte İncil'e de aynı şekilde saldırılar yapıldığını ve Hz. Musa'ya indirilen Tevrat'a, Hz. Davut'a indirilen Zebur'a yapılan saldırıları örnek gösteren Diyanet-Sen Şube Başkanı Ali Aydemir sözlerini şöyle sürdürdü; "Ellerinde tuttukları İncil'i, tahrif etmişler ve onu kendi keyiflerine kendi heva ve heveslerine uydurmuşlardır. Aynı sapkınlığı Rabbimizin son kitabı Kur'an'a yapamadıkları için bu saldırıları yapmaktadırlar. Bu saldırılarla İslam ve Kur'an düşmanlarının nasıl çirkin bir ruh haline sahip olduklarını, İslam ve mukaddesatlarına karşı içlerindeki kini nasıl kustuklarını görmekteyiz. Müslümanlar, tarihin hiçbir evresinde, İslam topraklarına ve Müslümanlara karşı ahlakî hiçbir kural gözetilmeden saldırıldığında; siyonistler ve haçlılar tarafından Sabra ve Şatilla, Cenk kalesi katliamlarına maruz kaldıklarında dahi ne İncil ne Tevrat ne de onların mukaddesatlarına saldırmamışlardır.
Şunu da unutmamalıyız ki; Kur'an'a en büyük saldırı, onunla aramızdaki ilişkiyi zayıf tutmaktır. 11 Eylül olaylarını protesto etme bahanesiyle 'Uluslar arası Kur'an Yakma Günü' gibi bir şeytanlığı planlayan emperyalist zihniyet, Siyonizm'in ürettiği evangalist odaklar vasıtasıyla İslam dinine ve onun kutsal değerlerine karşı şimdiye kadar sergilenen düşmanlığın en barbarcasını da tertiplemiş oldular. Bu manada, Afganistan ve Keşmir'de, ABD'deki Kur'an yakma eylemini protesto ettikleri için öldürülen kardeşlerimizi de hayırla yad ediyor ve Rabbimizden mekanlarının cennet olmasını niyazında bulunuyoruz. İşte bizler, Türkiyeli Müslümanlar olarak diğer şehir ve ilçelerde düzenlenen protesto gösterilerinin devamında, Nevşehir sivil toplum kuruluşları olarak bu alçakça girişimi telin etmek, Kur'an'a olan bağlılık ve sadakatimizi göstermek, Kur'an'ın hayatımızın rehberi olduğunu haykırmak ve özgür bir dünya idealimizi ve hedefimizi bir kez daha tekid etmek üzere burada toplandık.
Nevşehir adına Diyanet-Sen olarak başta bu çirkin saldırıyı gerçekleştiren insanlara ve tüm Dünya'ya seslenerek şunları söylemek istiyoruz. İslam Dünya'sına karşı yapılan bu çirkin saldırıyı Müslümanlar olarak kınıyor, bunu gerçekleştiren küstah insanların bir an önce Tüm İslam Dünya'sından Özür dilemeye çağırıyoruz."