105 Yaşındaki Tarihi Bilim Ve Sanat Gemisi Hulda İstanbul'da

Heykel sanatçısı İlhan Koman'ın 105 yaşındaki tarihi bilim ve sanat gemisi Hulda, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Beyoğlu Belediyesi desteğiyle gerçekleştirilen Hulda Festivali kapsamında İstanbul'a geldi

Heykel sanatçısı İlhan Koman'ın 105 yaşındaki tarihi bilim ve sanat gemisi Hulda, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Beyoğlu Belediyesi desteğiyle gerçekleştirilen Hulda Festivali kapsamında İstanbul'a geldi.
Mart 2009'da Stockholm'den yola çıkan ve bugüne kadar Amsterdam, Anvers, Bordeaux, Lizbon, Barselona, Napoli, Malta ve Selanik'te gerçekleştirdiği etkinliklerin ardından Türkiye'ye doğru yola çıkan Hulda Gemisi, 12 bin kilometrelik uzun yolculuğunun ardından İstanbul Boğazı'na giriş yaptı. Hulda, akşam saatlerinde İlhan Koman'ın 1946 yılında mezun olduğu ve öğretim üyeliği yaptığı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin kıyısına yanaştı. İsveç Başkonsolosu Torkel Stiernlöf ve Mimar Sinan Üniversitesi
Rektörü Rahmi Aksungur'un yanı sıra, kalabalık bir basın ordusu tarafından karşılanan gemiden inen İlhan Koman'ın oğlu Ahmet Koman, 9 ülke gezdiklerini belirterek, düzenlenen festival için İstanbul'a geldiklerini söyledi. İstanbul'da ayrıca iki aylık bir atölye çalışması yapacaklarını ifade eden Koman, "Bu, sanata ve bilime bir yolculuktu. Gittiğimiz ülkelerde gemiye yoğun ilgi vardı. İstanbul'da da aynı ilgiyi görüyoruz. Yoğun ilgiden mutluluk duyuyoruz" dedi.
Heykel sanatçısı İlhan Koman'ın 105 yaşındaki bilim ve sanat gemisi Hulda'nın adını taşıyan festival 21 Eylül- 23 Kasın 2010 tarihleri arasında Beyoğlu'nda gerçekleşecek.