Türk kökenli Bakan Aygül Özkan, sosyal yardım bütçesini artırdı

Almanya'nın Aşağı Saksonya Sosyal, Sağlık, Aile ve Uyum Bakanı Aygül Özkan, eyalette gelir düzeyi iyi olmayan aileler ve çocukları için bugüne kadar a

Almanya'nın Aşağı Saksonya Sosyal, Sağlık, Aile ve Uyum Bakanı Aygül Özkan, eyalette gelir düzeyi iyi olmayan aileler ve çocukları için bugüne kadar ayrılan sosyal yardım bütçesini 1,25 milyon Euro'dan 2 milyon Euro' ya çıkardı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Özkan, "Benim için önemli olan çocukların sosyal uyumu sağlanması ve toplumsal hayatta yer bulması. Ben, ailesi işsiz veya başka acil durumlardan dolayı çocukların günlük hayatta sorun yaşamasını ve dışlanmasını istemiyorum. Dolayısı ile tüm çocukların ailelerinin gelir düzeyine bakmaksızın sorunsuz, problemsiz yetişmesini istiyoruz.'' dedi.

2009 ve 2010 yıllarında 9 binden fazla çocuğun yaklaşık 795 bin Euro ile desteklendiğini belirten Özkan, "DabeiSein!, Yanında olmak" adı altında yürütülecek sosyal yardım programının 2012 yılının sonuna kadar devam edeceğini belirtti. Aygül Özkan, "Program sayesinde daha fazla çocuk ve gencin boş zaman aktiviteleri, müzik ve sanat kurs ücretleri veya herhangi bir spor derneğine üye iseler üyelik ücreti ödenecek." dedi.