Kosgeb Kredisine Ulaşmak Artık Daha Kolay

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Tütüncü'yü makamında ziyaret etti

Kosgeb Kredisine Ulaşmak Artık Daha Kolay
AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Tütüncü'yü makamında ziyaret etti.
Milletvekili Badak ve AESOB Başkanı Sevimçok, Ahmet Tütüncü'ye yeni görevinde başarı diledi. AK Parti Milletvekili Sadık Badak, KOSGEB'in yeni yapılandırmaya gidildiğini, her ilde KOSGEB müdürlüklerinin oluşturulduğunu söyledi. Badak, geçtiğimiz yıl kanunda yapılan değişiklikle önceden sadece üretim yapan işletmelere kredi veren KOSGEB'in hizmet sektörüne de kredi verebilir hale getirildiğini, bu sayede esnaf ve sanatkarların da KOSGEB kredilerinden yararlanabildiğini belirtti. AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, yeniden yapılanma sonrasında finansman kaynaklarının açılmasının Antalya için çok önemli olduğunu söyledi. Hükümet olarak, serbest ticaretin kontrolsüz büyümesini istemediklerini belirten Badak, "KOSGEB küçük ve orta boy işletmeleri destekleyici önemli bir mekanizma. KOSGEB kanunda yaptığımız değişiklikle, büyük işletmeler karşısında küçük ve orta boy işletmeleri daha fazla desteklemek için KOSGEB'i tüm esnaflara destek verir hale getirdik. AR-GE yapacak, pazarını geliştirecek, işyerini geliştirecek işletmeler için artık çok önemli bir kuruluş var. KOSGEB'e başvurmak için veri tabanına kayıt olmaları gerekir. Bunun için esnaf ve ticaret odası yöneticilerimize büyük görevler düşüyor" ifadelerini kullandı. KOSGEB bünyesinde danışmanlık merkezleri kurulacağını belirten Badak, "Her işletmenin sıkıştığı zaman başvurabileceği yönetim danışmanlığı büroları olacak. Bu desteğin de çok önemli olduğu kanısındayım. Bu çalışmaları yapabilmek için ihtiyaç duyulan tüm finansman hükümet tarafından KOSGEB'in hizmetine sunulmuştur. KOSGEB Antalya Müdürlüğü kendi yerine taşındıktan ve yeni yapılanmanın faydaları kendini gösterecektir. KOSGEB Hizmet Merkezi'nin Antalya'ya hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
KOSGEB'in yeni yapılanması ve krediler hakkında bilgi veren Antalya Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Tütüncü ise merkezde 4 uzman 2 uzman yardımcısı 4 nitelikli elemanla hizmet verilmeye başlandığını, bunların birinin Alanya ve birinin de Manavgat'ta görevlendirildiğini söyledi. Antalya'nın bugüne kadar yeterince KOSGEB kredilerinden yararlanamadığını belirten Tütüncü, "Bu krediyi en üst seviyeye çıkarmak istiyoruz. Bunun ilk şartı da veri tabanımıza daha fazla üye kaydı yapmak. Antalya'da 125 bin işletme varken bunun sadece 10 bini veri tabanımıza kayıtlı. Önümüzdeki günlerde AESOB ile işbirliği yaparak, veri tabanımıza daha fazla esnaf ve sanatkarı kayıt yapmak istiyoruz" dedi. Yeni hizmet binasına taşınmak istediklerini ifade eden Antalya Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Antalya daha önce Denizli'ye bağlı olarak görev yapıyordu. 15-20 gün sonra Denizli ile hiçbir bağlantımız kalmayacak ve tüm işlemleri buradan yapacağız. Türkiye genelinde 16 yeni merkez açıldı. Bunlar arasında sadece Antalya'nın ödeme kalemi açıldı. Amacımız, Antalya'daki işletmelerle bütünleşmek ve KOSGEB desteklerinden faydalanmalarını sağlamak."
Tütüncü, Genel Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı, AR-GE İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, İşbirliği Güçbirliği Destek Programı, Tematik Proje Destek Programı adı altında destekleri olduğunu söyledi. Tütüncü, bölgesel ve kırsal desteklere ağırlık vereceğini ifade ederek, "Antalya'ya gelen turistleri mutlaka otelden çıkarıp, cazibe merkezlerine çekmemiz gerekiyor. Esnaf ve sanatkarın da en büyük beklentisi bu yönde. Biz de bunun için girişimlerde bulunacağız. Kovanlık Beldesi'nde halı dokumaları ile ilgili bir projemiz var. Burada kadın girişimcilere yönelik çalışmamız var. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ihalesine çıkacağız. Bu eğitimlerden birini Kovanlık'taki hanımlara vermeyi düşünüyoruz. Oradaki dokumacılığı şirketleştirmek istiyoruz. Turisti Kovanlık'a çekmek istiyoruz. Biz burada yatırımcıları destekleyeceğiz. Ancak bu konuda herkesin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerekir. Antalya'nın sahilinden geriye yatırım yapacak, cazibe merkezleri yaratacak işletmelere desteğimiz daha fazla olacak" şeklinde konuştu.
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok da, esnaf ve sanatkarın kredi bulma konusunda sıkıntı çektiğini belirterek, şunları söyledi:
"Antalya'da 76 meslek odamız ve bu odalara bağlı 74 bin üyemiz var. KOSGEB Antalya Müdürlüğü'nün açılması ile birlikte bu sıkıntıyı gidereceğimizi düşünüyoruz. Bu destek kredilerinin Antalya esnaf ve sanatkarına yansıması için elimizden geleni yapacağız. Esnaf ve sanatkara, KOSGEB'i ve kredilerini tanıtacağız. Bu kredilerden mümkün olduğu kadar fazla esnaf ve sanatkarın yararlanmasını sağlayacağız."