İto Başkanı Yalçıntaş'tan Kto'ya Ziyaret

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Meclis Başkanı İbrahim Çağlar ve yönetim kurulu üyeleri, Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez'i ziyaret etti

İto Başkanı Yalçıntaş'tan Kto'ya Ziyaret
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Meclis Başkanı İbrahim Çağlar ve yönetim kurulu üyeleri, Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez'i ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez, "Anadolu insanı cefakar ve vefakar olarak kıt imkanlarla, önemli hizmetler etmenin, kalıcı eserler bırakmanın çarelerini arar. Konya Ticaret Odamızda ekibimizle birlikte uyum içerisinde hizmetler üretiyoruz. Bu hizmetlerden biri de KTO Karatay Üniversitesi'dir. Kıt imkanlara rağmen özveri içerisinde yapılan çalışmalar neticesinde KTO Karatay Üniversitesi ülkemize kazandırılmıştır" dedi. Konya Ticaret Odası'nın kuruluş tarihiyle ilgili de bilgi veren Başkan Üzülmez, İstanbul Ticaret Odası ile Konya Ticaret Odası'nın bağlarının yüz yıl öncesine dayandığına dikkati çekti. Üzülmez, "İstanbul Ticaret Odası kurulduğunda ilk oturumunda Anadolu'da 8 odanın kurulmasını kararlaştırmıştır. Bu karar çerçevesinde Anadolu'da kurulan ilk oda Konya Ticaret Odası'dır. Konya Ticaret Odamız İstanbul'un bağrından çıkmıştır. Bu nedenle bugünkü ziyareti nedeniyle İTO Başkanımıza Konya Ticaret Odamızın ilk mührünü hediye edeceğiz" dedi.
Konya'da gördükleri ilgi ve karşılaştıkları misafirperverlikten dolayı KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez'e teşekkür eden İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Konya'nın son yıllarda yakaladığı ivmenin takdire şayan olduğunu söyledi. Konya'nın giderek daha önemli bir konuma gelmesinde Konya ticaretine yön veren odanın çok büyük rolünün bulunduğuna dikkat çeken Yalçıntaş, "Konya'nın her alanda gelişmesine Konya Ticaret Odası yöneticilerimizin çok büyük katkısının olduğunu düşünüyorum. Anadolu'nun sanayi açısından yıldız şehri Konya'mızdır. İstanbul'dan sonra en fazla KOBİ teşviki alan Konya'dır" şeklinde konuştu.
KTO Karatay Üniversitesi'nin de en önemli gurur kaynaklarından biri olduğunu söyleyen Başkan Yalçıntaş, "Burada yetişecek gençler, gelecekte ülkemize yön verecektir. Bizim inancımıza göre, bazı insanların amel defterleri vefat ettikten sonra da açık kalır. KTO Karatay Üniversitesi gibi eğitim yuvasını Konya'mıza kazandıran; başta sayın Hüseyin Üzülmez olmak üzere, Konya Ticaret Odası yöneticilerimizin amel defterleri vefat ettikten sonra da açık kalacaktır. Hizmetlerinden dolayı kendilerini tebrik ediyoruz" diye konuştu.
İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar da bir Konyalı olarak Konya'da yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, KTO Karatay Üniversitesi'nin kendisini oldukça duygulandırdığını anlattı. Çağlar, "KTO Karatay Üniversitesi'nin Karatay Medresesi'nin devamı olarak hayata geçirilmesi son derece anlamlıdır. KTO Karatay Üniversitesi beni son derece duygulandırmıştır. Konya ticaretinin Türkiye'de hızlı büyümesi, bizleri şaşırtıyor. Konya, tarihten gelen başkent olma özelliğini muhafaza ediyor" dedi.
Ziyarette KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez tarafından İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'a KTO'nun ilk mührünün yanında Oda yayınlarından hediye edildi.