Cennet Çeşmesinin Suyu 40 Mahalli Çeşmeden Akıtılıyor

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yerin 22 metre derinliğinde kaynağı bulunan Cennet Çeşmesi suyunun yapılan çalışmalarla 40'a yakın mahalli çeşmeden suyunun akıtıldığını söyledi.

Müceldili Konağında düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Başkan Küçükler, şehrin en temiz kaynak çeşme sularından olan Cennet Çeşmesi'nin suyunun Şükrüpaşa, Sanayi ve Hilalkent'te dahil olmak üzere şehrin 40 farklı noktasında çeşmeden akıttıklarını belirtti.
Kaynağı bilinmeyen çeşme sularının hastalık kaynağı olduğunu ve vatandaşların buralardan su almamasını isteyen Başkan Küçükler, "Hukuki bir sorumluluk içerisinde vatandaşlarımızın kaynağı belli olmayan eski çeşme sularını tüketmemelerini istiyoruz. Şebeke sularımız çok temiz. Avrupa Birliği, Amerikan kodeksi ve Türk Standartları Enstitisü'ne uygun şebeke suyu veriyoruz. Çünkü sularımızdan her gün örnek alıp laboratuarlar da tahlil ediyoruz. Hatta suyumuz o kadar çok temiz ve kaliteli ki vatandaşımız sert suya alışık olduğu için arıtma tesislerinde suya az miktarda kireç katıyoruz. Suyumuz iddia ediyorum Türkiye'de ki en iyi üç şebeke suyuna girer. " dedi.
Sudan maddi gelir elde etmek isteyen bazı odak kesimlerin de olabileceğini ve bu yüzden suyu kirli diye provoke ettiklerini ifade eden Başkan Küçükler, "Suyun kirliliğini bahane eden su satıcıları, su arıtma cihazı satıcıları olabilir. Vatandaşın zihninde yanlış değerlendirmelere sebep olabilirler diye düşünüyorum. Çünkü suyumuz temiz ve bu suyu çıkar çevreleri kirli göstermeye çalışıyor olabilir" diye konuştu.