Ak Parti Milletvekilleri Sadık Yakut Ve Yaşar Karayel'den Referandum Çalışmaları

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ve AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, referandum çalışmaları kapsamında ziyaretlerini Hastane Caddesinde ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında sürdürdü.

12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumu kapsamında çalışmalarını hız kesmeden sürdüren AK Parti Kayseri milletvekilleri, ziyaretlerine devam etti. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, il yürütme kurulu, yönetim kurulu, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleriyle birlikte Hastane Caddesindeki esnaf ve vatandaşlarla görüştü. Anayasa değişikliğinin sağlayacağı faydaları anlatan Yakut, 'evet' oyu istedi. Yapılacak değişiklikle çocukların geleceği için önemli olduğuna dikkat çekerek, bunun bir pati seçimi olmadığını söyledi. Referandumda milletin kendi geleceğini oylayacağını kaydeden Yakut, Anayasa değişikliğinin ileri demokrasiye geçişin bir basamağı olduğunu ifade etti.
Sadık Yakut ve beraberindekiler, daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi'ni ziyaret ederek Başkan Ali Yavuz ile görüştü. Yakut, hazırlanan Anayasa değişikliği paketinde şehit dul ve yetimlerine sağlanan ayrıcalıktan bahsetti. Başkan Ali Yavuz da yapılacak değişiklikten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yakut daha sonra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şubesi'ni ziyaret ederek Başkan Osman Balcı ile görüştü. Muharip gazilerin sıkıntılarını da dinleyen Yakut, ardından Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Musa Soykarcı'yı ziyaret etti. Burada federasyon yöneticileri ve hakemlerle bir araya gelen Yakut, Anayasa değişikliğinin içeriğinde yer alan maddeleri anlatarak "Bu pakette 73 milyonun menfaatine olmayan bir tek madde bulunmuyor" dedi.
Heyet daha sonra Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesi'ne geçerek Başkan Ayşe Uzunlu ve diğer yöneticilerle sohbet etti. Yakut, Anayasa değişikliği içinde yer alan kadınlara pozitif ayrımcılığı ve diğer maddeleri kadınlara anlattı.
Sadık Yakut ve beraberindekiler son olarak Kayseri Birleşik Kafkas Derneği'ne geçerek Başkan Hacı Ali Cengiz ile bir araya geldi. Burada da Anayasa değişikliğinin neler getireceğini anlatan Yakut, değişikliğe destek istedi. Başkan Hacı Ali Cengiz de paketin yetersiz olmakla birlikte destek vereceklerini söyledi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ise, Hizmet-İş Sendikası, Kızılay, Öz Ağaç-İş ve Öz İplik-İş Sendikalarını ziyaret etti. Karayel, ziyaretlerinde Anayasa değişikliği paketinin içeriğini anlatarak, sağlayacağı kazanımları tek tek anlattı.
Öte yandan AK Parti İl Yürütme Kurulu Üyesi Kubilay Hasan Gürkan ise, Anadolu Gençlik Derneği, Altı Nokta Körler Derneği ve Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği'ni ziyaret ederek, paketin içindeki maddeleri anlattı.