Vali Erkmen Gaziler Ve Şehit Yakınları Onuruna Yemek Verdi

Denizli Valisi Yavuz Erkmen Gaziler Günü nedeniyle gaziler, gazi yakınları ve şehit yakınları onuruna polisevinde yemek verdi.

Vali Erkmen Gaziler Ve Şehit Yakınları Onuruna Yemek Verdi
Yemeğe Vali Yavuz Erkmen ve eşi Nevhilal Erkmen, Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Denizli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hamdi Helvacılar, Denizli Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Emin Öztürk, Emniyet Müdürü Atilla Çınar, gaziler ve şehit yakınları katıldı.
Vali Erkmen, yemekte yaptığı konuşmada Gaziler Günü olarak kutlanan bu günde amacın şehitler ve gazileri unutmamak ve onlara sahip çıkmak olduğunu ifade ederek, "Bayrağımız bugün hür olarak dalgalanıyorsa, hepimiz bu vatan toprakları üzerinde hür olarak yaşıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Bağımsızlığın bedeli şehitlik ve gazilik oluyor. Bundan sonra şehidimiz ve gazimiz olsun istemiyoruz. Bu vatan toprakları üzerinde hepimiz kardeşçe yaşayalım istiyoruz. Ama böyle düşünmeyen ve bizi birbirimize kırdırmak isteyenler olduğu için biz bağımsızlığımızı koruyabilmek ve bayrağımızı hür olarak dalgalandırabilmek için maalesef şehit de veriyoruz, gazimiz de oluyor. Herkes şunu çok iyi bilmeli ki bağımsız ve kardeşçe yaşamış olan bu devleti bölmeye kimsenin gücü yetmez. Bizler devletimizin tüm kurumları olarak sizlerin yanınızdayız" dedi.
Yarından itibaren Denizli -Ankara uçak seferlerinin başlayacağının da altını çizen Vali Erkmen, daha önce başlatmış oldukları şehit yakınları ve gazilerin Ankara gezilerini tekrar başlatacaklarını, bu konuda Ankara'daki organizasyonun Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan tarafından yapılacağını, şehit yakınları ve gazilerin Ankara'nın tarihi ve turistik yerlerini uçakla seyahat ederek görmeleri uygulamasının devam ettirileceğini de sözlerine ekledi.