Gaziler Günü Korkuteli'nde Törenle Kutlandı

19 Eylül 1921 Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından gazilik unvanı verilen ve o günden itibaren Gaziler Günü olarak kutlanılan 89

Gaziler Günü Korkuteli'nde Törenle Kutlandı
19 Eylül 1921 Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından gazilik unvanı verilen ve o günden itibaren Gaziler Günü olarak kutlanılan 89. Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Korkuteli İlçesi'nde de düzenlenen törenle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan tören, İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'nın Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. İlçede yaşayan 12 gazinin katıldığı tören İlçe Jandarma Komutanlığı'nda verilen kokteyle tamamlandı.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Korkuteli Kaykamaı Erkan Karahan başta olmak üzere protokol üyeleri, askerler ve gaziler katıldı. Çelenklerin konulmasından sonra Atatürk ve şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi.
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Kıdemli Başçavuş Zeki Kaygusuz, "Türk ulusu, canından üstün tuttuğu yurdunu korumak için hiçbir özveriden kaçmayan, bölünmez bütünlüğüne yönelen tüm tehditleri yok etme başarısı gösteren yüce bir ulustur. Türk milletinin şanlı tarihi, bu uğurda kazanılan zaferler ve kahramanlık destanları ile doludur" dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleriyle gaziler, Atatürk Anıtı önünde hatırla fotoğrafı çektirdi. Korkuteli Kaykamaı Erkan Karahan, "Tüm gazilerin günlerini kutlayarak, kendilerine tek tip elbise hediye edeceğini söyledi. Törenin ardından Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığı'nda kokteyl verildi.