Pamukkale Tüp Geçidi'nde Çevre Düzenlemesi Yapıldı

Denizli Belediyesi'nin 77 Dev Projesi'nden biri olan ve kısa süre önce hizmete giren Pamukkale Tüp Geçidi, çevre düzenlemeleriyle daha güzel bir hale getirildi.

Denizli Belediyesi'nin prestij projeleri arasında yer alan Pamukkale Tüp Geçidi'nin 80 dönümlük alan içindeki yeşil alanda, refüj, çimlendirme ve çevre düzenleme çalışmaları yapıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tüp geçit üstündeki refüjlere çimler ve çiçekler dikilirken diğer alanlar ise çim ve palmiye ağaçları başta olmak üzere farklı renklerde çiçek açan çiçekler ve ağaçlarla donatıldı. Denizli-Ankara ve Pamukkale yolu üzerinde kalan alan da yükseklikte dikkate alınarak adeta bir görsel şölene dönüştürüldü. Burada, yaklaşık 100 metrelik eğimin bulunduğu alan desenlerle yeşil alan haline getirildi.
Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci çalışmaları yerinde inceleyerek, tüp geçidin bulunduğu yoldan yılda ortalama 2,5 milyon turistin geçiş yaptığını belirtti. Başkan Zeyberkci, "Denizli-Ankara Karayolu'nun Pamukkale yol ayrımına yapılan tüp geçit, bölgedeki şehir içi ve şehirlerarası yoldaki trafik akışını daha güvenli hale getirdi. Pamukkale Tüp Geçidi Projesi'nin bizim için ayrı bir önemi var. Bu bir prestij projesidir. Denizli-Ankara Karayolu'nun Pamukkale yol ayrımından yılda yaklaşık 2,5 milyon turist geçiş yapıyor. Dolayısıyla bu alan kentimizin vitrini konumundadır. Tüp geçidin çevre düzenlemesi de tamamlanınca ortaya çok güzel bir eser çıktı. Turizm sezonunun hareketli olduğu bu dönemde kentimize gelenlere görsel ziyafet sunuyoruz" şeklinde konuştu.