CHP'nin tutumu utanç verici

The Daily Telegraph gazetesi tarafından ortaya atılan “İran'dan AK Parti'ye 25 milyon dolar yardım” şeklindeki iddia, CHP ile AK Parti'yi karşı karşıya getirdi. Bu haberin ardından CHP'li vekillerin 'Kapatma davası açılmalı' senaryolarına ise AK Parti sert tepki gösterdi.

CHP'nin tutumu utanç verici
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, ''Herhangi bir belge ve bilgi söz konusu olmaksızın hukukçu ve savcı sıfatına sahip bazı şahısların ve özellikle CHP'li bazı milletvekillerinin AK Parti'ye karşı 'kapatma davası' senaryolarını gündeme getirmelerinin utanç vericidir'' dedi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, ''The Daily Telegraph gazetesinde, İran'ın AK Parti'ye yardım yaptığı şeklindeki yalan haber, Türkiye'de bazı çevrelere hakim olan vahim zihniyetin bir kere daha ortaya çıkmasına vesile olmuştur'' görüşünü dile getirdi.

Ömer Çelik, şunları kaydetti:

''İsminin başında 'hukukçu', 'savcı' ya da 'milletvekili' sıfatı bulunan kişilerin, tümüyle yalan olan bir haber üzerinden AK Parti'ye karşı saldırı ve iftira kampanyası başlatmalarını ibretle izlemekteyiz.

Söz konusu haber her bakımdan yalandır ve planlı bir komplonun ürünüdür. Bunu yazangazeteve muhabir bu utancı bundan sonra sürekli taşıyacaklardır.

Bununla beraber herhangi bir belge ve bilgi söz konusu olmaksızın hukukçu ve savcı sıfatına sahip bazı şahısların ve özellikle CHP'li bazı milletvekillerinin AK Parti'ye karşı 'kapatma davası' senaryolarını gündeme getirmeleri utanç vericidir. Kendi temennilerine yalan bir haberi ve dış kaynaklı komployu dayanak yapacak kadar anti-demokratik olan ve siyasi ahlaktan yoksun bu zihniyet yapısı her türlü kınamayı hak etmektedir. Bu kişiler, bu tavırlarıyla söz konusu yalan haberin ve komplonun parçası haline gelmişlerdir.''

Kaynak: AA