İl Özel İdaresinden Bir Kültür Hizmeti Daha

Bursa İl Özel İdaresi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığınca sanat tarihçisi Eser Çalıkuşu'na hazırlatılan "Bursa Dini Mimarisinde Türk Barok Bezemeleri" isimli kitap yayımlandı.

İl Özel İdaresinden Bir Kültür Hizmeti Daha
2003 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Sanat Tarihi Ana Bilim Dalı Türk- İslam Sanatları Programında yüksek lisans tez çalışması olan " Bursa Dini Mimarisinde Türk Barok Bezemalari" konusunu seçen Eser Çalıkuşu, " Doğduğum ve büyüdüğüm Bursa'ya gelerek mimari yapıları tekrar keşfedercesine inceleyip Türk barok bezeme örneklerini tespit ettim, yapılarda fotoğraf çekimlerini yaparak bezemeleri kalıcı hale getirdim. Tezimin kitap olarak basılmasını ve yayımlanmasını sağlayan Bursa İl Özel İdaresine ve Kültür ve Turizm Daire Başkanlığına teşekkür ederim" dedi.
İl Özel İdaresi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Mustafa Muharrem Tüfekçi ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İl Özel İdaresi, Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı'nın kültürel yayın faaliyetleri, Bursa'nın tarihine ışık tutan 'Yeşil Şehir Kitaplığı' serisinden sonra anıt kitaplarla devam ediyor. 'Bursa'nın Kalbi Ulu Cami' ile başlayan bu serüvene şimdi Bursa dini mimarisinde "Türk Barok Bezemeleri" isimli kitap eklendi. Sanat tarihçisi Eser Çalıkuşu tarafından hazılanan bu çalışmanın içeriğinde, barok üslubunun Bursa dini mimarisindeki örneklerini detaylarıyla bulmak mümkün. Ayrıca fotoğraflarla zenginleştirilen kitap, meraklılarına yeni bir bakış açısı kazandıracaktır. Bursa İl Özel İdaresi bu tür anıt çalışmalarla kütüphanemize yeni zenginlikleri önümüzdeki günlerde de katmayı planlıyor" dedi.