F.ü.'ye 6 Bin 942 Öğrenci Kayıt Yaptırdı

Fırat Üniversitesi'ne (FÜ) kayıt hakkı kazanan 8 bin 260 öğrenciden 6 bin 942'sinin kaydını yaptırdığı, bin 318 kontenjanın ise boş kaldığı açıklandı.

2010-2011 eğitim ve öğretim yılı öncesi yapılan sınavlar sonucunda tercihini F.Ü.'den yana kullanan öğrencilerin kayıt işlemlerinin tamamlandığını belirten Öğrenci İşleri Daire Başkanı Coşkun Yıldırım, kayıt hakkı kazanan 8 bin 260 öğrenciden 6 bin 942'sinin kaydını yaptırdığını, boş kalan bin 318 kontenjanın ise ÖSYM Başkanlığı'na bildirildiğini söyledi. Yıldırım, ÖSYM'nin üniversitelerde boş kalan kontenjanlar için yeniden tercih formu hazırlayacağını belirterek şöyle dedi:
"Sınavı kazanmalarına ve tercihte bulunmalarına rağmen kayıt yaptırmayan öğrenciler nedeniyle boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak. Bu konuda yapılacak çalışmalar sonucunda öğrenciler tercih yapacak ve bunun sonucunda yaklaşık 20-25 gün sonra ek yerleştirme yapılacak. Bu konuda ÖSYM'nin yapacağı çalışma ve açıklamayı bekleyeceğiz. Ekim ayı içinde boş kalan kontenjanlara öğrenci kaydını yapacağımızı sanıyorum" dedi.