Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Projesi Protokolü Törenle İmzalandı

Malatya İl Genç Girişimciler Kurulu, Küçük ve Orta İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Hanımınçiftliği Belediyesi'nin ortaklaşa başlatmış olduğu Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Projesi için protokol imzalandı

Malatya İl Genç Girişimciler Kurulu, Küçük ve Orta İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Hanımınçiftliği Belediyesi'nin ortaklaşa başlatmış olduğu Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Projesi için protokol imzalandı.
Malatya merkez Hanımınçiftliği Belediyesi'nde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Projesi için protokol imzalama töreninde konuşan Hanımınçiftliği Belediye Başkanı Abdulvahap Şerefhanlı, belediyeciliğin sadece altyapı hizmetleri yapmak olmadığını belirtip, belediye olarak işsizliğin önlenmesi ve istihdam imkanları oluşturulması için de çalışmalar yaptıklarını vurguladı.
Şerefhanlı, Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Projesi hakkında da bilgi verirken, "Proje kapsamında 60 saatlik eğitim sonucu girişimcilik sertifikası verilecektir. Bu sertifika ile imalata yönelik iş yeri açmak isteyenlere 27 bin TL hibe artı 70 bin sıfır faizli kredi desteği sağlanacaktır. Müracaat için son gün 24 Eylül 2010'dur"dedi.
KOSGEB Malatya Müdürü Murat Seki de, istihdam imkanlarının arttırılması, katma değer eklenmesi için başlatılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Projesi hakkında bilgi verip, KOSGEB olarak küçük ve orta büyüklükteki işletmelere destek vermelerinin yanı sıra son zamanlarda girişimcilere de destek verdiklerini söyledi. Yerel yönetimlerle işbirliği çerçevesinde eğitim programları da düzenlediklerini aktaran Seki, istidamın arttırılması için da çaba gösterdiklerini dile getirdi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cemil Yıldırım ise, "Ticaret ve Sanayi Odası olarak girişimcilere her zaman destek olduklarını dile getirerek, "İşyerlerinin daha sürdürülebilir hale gelebilmesi için iş planı eğitimi, girişimcilik eğitimleri veriliyor. Bizler de her zaman istihdamı arttırıcı ve iş alanları arttırıcı konularında desteklerimizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.