Ödüllü 1. Çukurova Şiir Okuma Yarışması

Adana'da Ödüllü Birinci Çukurova Şiir Okuma yarışması düzenleniyor.

Adanalı şair Münevver Düver, yaptığı açıklamada, A.Ü. Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurullah Çetin, Ç.Ü. Fen - Edebiyat Bölümü Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erman Artun, Ç.Ü. Öğretim Üyesi Yazar Şair Doç. Dr. Asım Yapıcı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Folklor Araştırmacısı Timur Yılmaz, İlesam Genel Başkanı Eğitimci Şair Yazar Mehmet Nuri Parmaksız'dan oluşan jüri üyelerinin görev yapacağı yarışma için son başvuru tarihinin 28 Ekim 2010 olduğunu söyledi.
30 Ekim tarihinde sona erecek yarışmada birinciye şiir albümü, ikinciye şiir albümü demosu ve üçüncüye de single demosunun verileceğini bildiren Düver, yarışmanın, amatör ve profesyonel katılımcılara açık olduğunu kaydetti. Düver, yarışmaya katılım şartları ile ilgili şunları söyledi:
"Başvurular internet ortamından e-posta ile yapılacak. Başvuru adresi canbymix.com. Tüm eserler Türkçe kaleme alınacak ve eserin altında isim-soy isim belirtilecek. Yarışmacıların okuyacağı şiir en fazla 200 kelimeyi aşmamalı. Konu ve tarz sınırlaması yok. Yarışmaya gönderilen tüm şiirler bir kitap veya CD'de antoloji eseri olarak toplanacaktır. Yarışmaya gönderilen şiirlerin telif hakları yarışmacıya ait olmakla beraber, organizasyon bu şiirlerin; dergide, internet ortamında ve basılacak olan antolojide yayınlama hakkını saklı tutar. Yarışmaya katılım ücreti 30 TL'dir. Katılım ücreti kurumun internet sitesindeki posta hesabına yatırılmalıdır. Yarışma sonuçları aynı gün yapılan etkinliklerden sonra açıklanacak. Dereceye girenler ve tüm sonuçlar canbymix.com adlı resmi internet sitesinden kamuoyuna duyurulacak"