Bdp'den Mükerrer Oy İddiasına Suç Duyurusu

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kars İl Başkanı İdris Ağbaba, 12 Eylül 2010 günü yapılan referandumda mükerrer oy kullandığı iddia edilen polis memurları hakkında suç duyurunda bulundu.

BDP Kars İl Başkanı İdris Ağbaba, savcılığa suç duyurusunda bulunduktan sonra Adliye çıkışında bir açıklama yaptı. Sandık başlarında güvenlik önlemlerini alan polislerin güvenliği suiistimal ettiklerini söyleyen Ağbaba, "Güvenlik görevlilerinin görevleri sandık başlarında güvenliği almaktır. Ama güvenliği almaktan çok güvenlik suiistimali vardı. Biz bunu hakim beyin kendi bizzat teşrifleriyle tespit ettiler. Bir söz vardır 'balık kokarsa tuzlarsın, ya tuz kokarsa ne yaparsın.' Biz şuanda öyle bir
durumdayız. Polis memurlarımız, resmi kıyafetli polis memurlarımız mükerrer sahte oy kullanırken hakim bey tarafından tespit edildi. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Yani bizim birçok müşahidimiz Kağızman ilçemizde gözünü veya kaşını oynattığı bahanesiyle gözaltına alındı. Saatlerce işlerini yapmaları engellendi. Buna rağmen sahte oy kullanan polis memurları, dayatma ile sahte oy kullanan polis memurları hakkında emniyet inşallah duyarlı davranıp gerekli yasal süreci onlar hakkında da başlatır"
dedi.
Ağbaba, referandumda mükerrer oy kullanan polisler hakkında savcılığa ve Yüksek Seçim Kurulu'na başvurduklarını belirterek, "Dilekçelerimizi verdik, umarım gereken hassasiyet gösterilir. 6 tane polis memurunu biz tespit ettik. Yani arkadaşların isimleri tutanak altına alındı. Bizde de mevcuttur isimleri, çünkü tutanağın altına müşahitlerimiz de imzalarını attı. Tespit edildi. Ama bazı sandıklarda da aynı durumların yaşandığını biliyoruz. Tespit edemediğimiz Ebe Okulu'nda, Mihralibey İlköğretim Okulu'nda
benzer olayların yaşandığını biliyoruz" diye konuştu.
BDP Kars İl Başkanı İdris Ağbaba, seçmen kütükleri incelendiğinde il seçmeni olmayan birçok insanın oy kullandığının ortaya çıkacağını iddia etti. Ağbaba, "Seçmen kütükleri incelenirse il seçmeni olmayan birçok insanın oy kullandığı tespit edilecek. Hakim bey geldi, kendisi bizzat tespit etti. O oyları iptal ettirdi. O sandıktan alınan 4 tane oy iptal edildi. Hakim bey çok duyarlı davrandı. Bunun için de kendisine buradan tekrar teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Ağbaba, basın açıklamanın ardından parti binasına döndü.