İkitelli'deki Kazada Yakınlarını Kaybeden Aileler Yol Kapattı

İkitelli'de meydana gelen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği kazada ölenlerin yakınları, olay yerinde eylem yaptılar

İkitelli'de meydana gelen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği kazada ölenlerin yakınları, olay yerinde eylem yaptılar. Çarpışmanın olduğu yerde araç trafiğini kesen acılı vatandaşlar, yoldan geçmekte olan bir minibüse tepki gösterdiler. 14 kişilik minibüslere 30-40 kişi bindirildiğini ve tepki gösterilmesi durumunda minibüsçülerin şiddete başvurduğunu dile getiren vatandaşlar, konuyla ilgili TBMM'de soru önergesi verilmesini istediler.
TEM otoyolu yanyolda dün su tankeri ile yolcu minibüsünün çarpışması sonucu 12 kişi hayatını kaybetmiş, 14 kişi de yaralanmıştı. Hayatını kaybeden vatandaşların toprağa verilmesinin ardından, kazada ölenlerin yakınları olayın meydana geldiği yerde buluştu.
Olayla ilgili minibüs şoförünü suçlayan ve Şirinevler-Başakşehir hattındaki minibüsçülere tepki gösteren yaklaşık 100 kişilik grup trafiği kapattı. Vatandaşların yolu kapatması esnasında yoldan geçmekte olan bir yolcu minibüsüne kazada hayatını kaybedenlerin yakınları tepki gösterdiler. Araca taş atan acılı vatandaşları, polisler güçlükle sakinleştirdiler.
Kazada hayatını kaybeden vatandaşların şehit olduklarını belirten Recep Çiçek, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, MHP lideri Devlet Bahçeli'den, DSP lideri Türker'e ve Kaymakam Cevdet Can'a kadar herkesten yardım istiyoruz. Canlarımız yandı. Ufacık çocuklar arabaların altında kaldı" dedi.
Bitlis'ten, Malatya'dan, Sinop'tan ve birçok şehirden insanları toprağın içine koyduklarını ve 11 kişinin komada olduğuna dikkat çeken Recep Çiçek minibüslerin 14 kişilik olmasına rağmen, araçlarda zaman zaman 30-40 kişi bulunduğunu belirtti. Minibüs şoförlerini işlerini ciddiye almamakla suçlayan Çiçek, "Minibüsçü esnafını burada istemiyoruz. Şoför, telefonu Şahin Tepesi'nde açıyor. Yenibosna'da kapatıyor. Yolda telefonunu kapatmayı tenezzül dahi etmiyor" diye konuştu.
Olayın peşini bırakmayacaklarını ifade eden vatandaşlar, elit semtlerde bu tip olayların yaşanmasının mümkün olmadığını ve yetkililer tarafından kendileriyle ilgilenilmediğini savundular. Konunun TBMM'de bir komisyon tarafından incelenmesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, "Minibüsçüye, 'araç çok dolu' dersen, minibüsçü seni döver. Minibüsçüye 'hızlı git' dersen azarlar. 'Yavaş git' dersen ayrı bir dert. 25 sene önce burada 15 minibüs vardı. Şu anda da 15 minibüs var. Burada belediye otobüslerinin sık
çalışması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.