Türkiye - Yunanistan maçı birçok siyasetçiyi bir araya getirdi

Dünya Basketbol Şampiyonası'nda milli takımımızın 76 - 65 kazandığı Yunanistan karşılaşması birçok siyasetçiyi de bir araya getirdi. Türkiye'nin komşu

Dünya Basketbol Şampiyonası'nda milli takımımızın 76 - 65 kazandığı Yunanistan karşılaşması birçok siyasetçiyi de bir araya getirdi. Türkiye'nin komşu ülke Yunanistan'la oynadığı ve grubunda yenilmezliğini sürdürdüğü maçı, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Druças da izledi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Ankara Arena'ya gelerek 12 dev adama destek verdi.

Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye C grubundaki 3. maçında Yunanistan'ı ağırladı. Ankara Arena'da oynanan karşılaşma milli takımımızın 76 - 65 üstünlüğüyle sona erdi. Oynadığı 3. karşılaşmadan da galibiyetle ayrılan 12 dev adamı birçok siyasetçi tribünden izledi. Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, maç sonu yaptığı açıklamada, "Basketbolcularımızı yürekten tebrik ediyorum, çünkü yürekten oynadılar. Ama tebrik etmem gereken bir başka husus Ankaralı basketbolseverler. Takımlarını yürekten desteklediler ve takımlarıyla bütünleştiler. Diğer maçlarda da milli takımımıza başarılar diliyorum" dedi.

Maçı birlikte izleyen iki komşu ülkenin dışişleri bakanları ise gazetecilere oldukça samimi açıklamalar yaptı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, dostane bir ortamda geçen bir maç izlediklerini ve Yunanistan'la düşman değil, komşu olduklarını hatırlattı. Davutoğlu şöyle konuştu: "Dostane bir ortamda geçen bir maç izledik. Kazanan dostluk oldu. Biz düşman değil komşuyuz. Bu da bunun bir nişanesi oldu. İki takımı da tebrik ediyorum. İnşallah Türkiye ve Yunanistan finalde karşılaşırlar."

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Druças ise heyecanı ve temposu yüksek bir maç oynandığını belirterek bu atmosferi oluşturan iki ülke taraftarına da teşekkür etti. Drucas yaptığı açıklamada Türk milli takımını da tebrik etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, maç sonu yaptığı değerlendirmede, karşılaşmanın heyecanlı bir şekilde geçtiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Zaman zaman gidip gelen bir maç oldu. Türkiye'nin gruplarda birinci olması bizi gururlandırır. Son derece mutluyum" ifadelerini kullandı.