Tarihi çınarların altı iftar mekanı oldu

İzmir'in Buca ilçesi Kaynaklar bölgesindeki tarihi çınar ağaçlarının bulunduğu Çınaraltı Meydanı, iftar yemeği vermek isteyenlerin ilgi odağı oluyor.

İzmir'in Buca ilçesi Kaynaklar bölgesindeki tarihi çınar ağaçlarının bulunduğu Çınaraltı Meydanı, iftar yemeği vermek isteyenlerin ilgi odağı oluyor. Merkez Mahallesi Muhtarı Erhan Şen, "Her sene bu çınarların altında birçok hayırsever iftar veriyor. Biz de halka açık iftar düzenliyoruz." dedi.

İzmir'in akciğeri konumundaki, en az bin yıllık ağaçların bulunduğu Nif Dağı'nın eteklerindeik Kaynaklar bölgesinin Çınaraltı Meydanı, il merkezine göre 3 ile 5 derece daha serin. Yazın özellikle hafta sonları, gece geç saatlere kadar bu mekanlarda yer bulmak güç. Dağcı kulüpleri de buradan gerekli tedariklerini yaptıktan sonra dağa gece yürüyüşleri düzenliyor. Sıcak günlere denk gelen ramazanlarda tarihi çınarların altı, iftar yemeği için serin yerler arayanlarca tercih ediliyor. Bölgedeki esnaflar da geç saatlere kadar iftar yemeği bulunduğu gibi evlerinden iftariyelik getirenler de oluyor. Hayırseverler de Çınaraltı'nda halka açık iftar yemekleri tertip ediyor.

Karşıyaka ilçesinde oturan Sedat Yalçın, iki senedir Çınaraltı'nda halka açık iftar verdiğini söyledi. Serin olduğu ve tanıdıkları bulunduğu için hafta sonlarını burada geçirdiğini belirten Yalçın, "İki senedir 500 kişilik iftar veriyorum. Bazı sivil toplum kuruluşlarını da davet ediyorum. Hem eşim dostuma hem de yolu buraya düşenlere oruç açtırıyorum. Camide de teravih kılıp bize dua ediyorlar." şeklinde konuştu.