Sungurlulu Sanayiciler İftar Yemeğinde Buluştu

Çorum'un Sungurlu ilçesindeki sanayici ve işadamları Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından verilen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Mavi Ocak Tesisleri'nde verilen iftar yemeğine Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Kıvanç Sağlam, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Hakan Tosun, Emniyet Müdürü İsmail Maden, STSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Şahiner, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Yemeğin ardından bir konuşma yapan Sungurlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Şahiner, 1999 yılında göreve geldiklerinde her geçen gün geriye doğru giden ilçeye Organize Sanayi Bölgesi ve Meslek Yüksekokulu kazandırmak için çalışma başlattıklarını söyledi.
Şahiner, gelinen süreçte uzun uğraşlar ve mücadeleler sonunda Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi'ni, geç de olsa altyapısı ve indirici trafo merkezini tamamlayarak hizmete sunduklarını belirtirken, bundan sonraki süreçte sanayici ve işadamlarına görev düştüğünün altını çizdi.
Sungurlulu işadamları ve sanayicilerin güçlerini ve sermayelerini bir araya getirerek ilçeye yatırım yapmak zorunda olduklarını dile getiren Şahiner, "30 yılda 80 bin göç verdik. İnşallah Organize Sanayide fabrikaları yaptığımızda, yatırımcı getirdiğimizde, vermiş olduğumuz bu göçleri tersine çevirip, ilçemizi eski günlere döndürebiliriz" dedi.
Girişimler sonucunda ilçeye meslek yüksekokulu açıldığını hatırlatan Şahiner, ilçeye yüksek okulunun yanında Hitit Üniversitesi'ne bağlı bir fakülte kazandırılması için çağrıda bulunduğunu belirterek, bunun için arsa tahsisi yaparak dernek kurduklarını, ayrıca yönetim kurulu üyesi Elif Gökçen Şahiner tarafından da yeni yapılacak yüksek okul binası projesinin ücretsiz olarak hazırlandığını açıkladı.
Yüksekokul binası yapıldıktan sonra ilçeye 2 ila 3 bin arasında üniversite öğrencisinin gelmesini amaçladıklarını açıklayan Şahiner, "Öğrenci sayımızın artmasıyla ilçe ekonomisine canlılık gelecektir. Sungurlu ekonomisi OSB'ye yatırımcının gelmesi ve yüksekokulun tamamlanması ile eski günlere dönebilir" şeklinde konuştu.
Meslek yüksekokulunun fiziki mekan sorununa da değinen Şahiner, "İnşaatın yapılması ve tamamlanması kolay bir mesele değil. Tabi bu konuda devamlı bizleri motive eden Sayın Kaymakamımız inşaatın başlaması ile bizlere 350 bin TL destek vereceğini taahhüt etti. Belediye Başkanımız da bizlere inşaat yapımında ilk etapta 350 bin TL destek vereceklerini beyan ettiler. Daha sonrasında ve inşaatın devamında ve bitirilmesi biz Sungurlulu hayırsever iş adamlarımıza düşüyor. Bu konularda herkes özverili olursa,
kısa bir zamanda yüksekokul ve fakülteyi öğrencileri ile beraber Sungurlumuza kazandırmış oluruz. Sungurlu menfaati için birlik ve beraberlik içerisinde olursak, aşamayacağımız hiçbir engel kalmaz. Çünkü başka gidecek bir Sungurlu daha yok. Bizlerin cenazesi de burada, bayramı da burada, sevinci de burada, üzüntüsü de burada. İnşallah Sungurlumuz 30 yıl önceki sosyal kültürel ve ekonomik açıdan örnek gösterilen Sungurlu'yu hak ettiği yere getiririz" diye konuştu.