Sağlık Bakanlığı'na Dilekçe Yazdı Böbrek Nakli Gerçekleşti

Diyarbakır ve Malatya'da yıllardır böbrek nakli bekleyen iki hastanın imdadına Sağlık Bakanlığı yetişti

Diyarbakır ve Malatya'da yıllardır böbrek nakli bekleyen iki hastanın imdadına Sağlık Bakanlığı yetişti. Altı yıldır böbrek nakli bekleyen Müzeyyen Gökbulut isimli hasta uygun kadavranın bulunmasının ardından, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde naklin gerçekleşmesi için hava ambulansını Sağlık Bakanlığı'na yazdığı dilekçe ile sonuçlandırdı.
Diyarbakır'da ikamet eden 26 yaşındaki Müzeyyen Gökbulut 6 yıllık böbrek naklinin sevincini yaşıyor. Geçen Nisan ayında uygun kadavranın bulunduğunu ancak ulaşımın bir türlü sağlanamadığı için naklin gerçekleşemediğini söyleyen Müzeyyen Gökbulut; "Beni o zaman ölüme terk ettiler. Ölüme terk edildim. Nisan ayında ulaşım problemimi çözemediğim için gelemedim ve naklim gerçekleşmedi. Ancak yılmadım. Hiçbir zaman umudumu yitirmedim. Hep sabrettim. Ve kendi kendime bir gün benim de böbreğim olacak dedim.
Tekrar kadavra şansım çıktığında Sağlık Bakanlığı'na durumu anlatan bir dilekçe yazdım. Bakanlık 1 ay gibi kısa bir sürede dilekçeme yanıt verdi."
SU İÇMEK VE YEMEK YEME HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİREBİLİYORUM
Rahatsızlığından ötürü yıllardır yemek yiyemediğini ve su içemediğini belirten Gökbulut, şunları söyledi: "6 yıldır yemek yeme ve su içme hasreti ile yaşıyorum. Artık bunu gerçekleştirebildiğim için çok mutluyum. Kendimi çok iyi hissediyorum. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Sağlık Bakanımıza ve sağlığıma yeniden kavuşabilmemde etkin olan tüm ilgili kimselere teşekkür ediyorum"
Diyarbakır'a gönderilen hava ambulans uçağının ikinci adresi Malatya oldu. 16 yıldır diyaliz makinesine bağlı yaşamını sürdüren böbrek hastası Ali Rıza Kaya'nın da uygun naklinin gerçekleştirilmesi Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ambulans uçak sayesinde gerçekleştirildi. Müzeyyen Gökbulut ile aynı zamanda ameliyata alınan Ali Rıza Kaya da nakil öncesi yaşantısında çok zorluklar çektiğini ancak artık kendini iyi hissettiğini söyledi.
Operasyonlar İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ndne Operatör Doktor Cezmi Karaca başkanlığında ekibi ile gerçekleşti. Operasyon hakkında bilgi veren Karaca; şöyle konuştu: "Uygun kadavralar bulunduğu zaman gerekli tetkikler sonucu Organ Nakli Merkezi'ne kayıtlı olan hastalardan Gökbulut ve Kaya'nın tetkikleri sonucunda kadavraların uygun olduğu sonucuna varıldı. Burada idarecilere gerçekten minnettarız. Ulaşım konusundaki hızlılık ne kadar çabuk sağlanırsa organ
nakillerinde başarı oranla katlanmış oluyor. İkisinin de sağlık durumları gayet iyi. Operasyon güzel geçti. Artık konforlu bir yaşam kendilerini bekliyor."