Nazilli Ticaret Borsası'ndan Pakistan'a Yardım

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin, Pakistan halkına gönüllü olarak her türlü destek ve yardım kampanyasına Nazilli Ticaret Borsası da destek verdi.

Nazilli Ticaret Borsası Genel Sekreteri Mustafa Meça yaptığı açıklamasında; "Bilindiği gibi, 02 Ağustos 2010 tarihinde başlayan ve günlerce devam eden sellerin yol açtığı tahribat sebebiyle ülke tarihinin en büyük felaketiyle karşı kalan yakın dostumuz Pakistan halkına gönüllü olarak destek ve yardımın yapılmasıyla ilgili 2010/20 sayılı Başbakanlık Genelgesi 18 Ağustos 2010 tarih ve 27676 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. TOBB'un "Pakistan Sel Felaketi Kampanyası" çerçevesinde, Birliğimizce açtırılan banka hesabına yapılan bağışların gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri tarafından vergi matrahlarının tespitinde indirim konusu yapılabilmesi mümkün bulunmaktadır. Bunun için, bağışlar Birliğimizce açtırılan banka hesabına yapılırken ilgili banka tarafından verilecek makbuz veya dekontta "Pakistan'a yardım kampanyası çerçevesinde Başbakanlığa aktarılmak üzere" açıklamasına yer verilmesi gerekmektedir" dedi.
TOBB olarak kampanyaya 1 milyon Amerikan Doları karşılığı Türk Lirası tutarında, Nazilli Ticaret Borsası olarak 5 Bin TL, Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Ziya Aksüt olarak 2 Bin TL. kampanyaya destek verdiklerini belirten Nazilli Ticaret Borsası Genel Sekreteri Mustafa Meça; "Birliğimizin https://www.tobb.org.tr/pakistan/ sitesinde kampanyayla ilgili bilgiler yayımlanmakta olup, yardım yapanların listesi Birliğimizin web sitesinde yayınlanacaktır.Yardım yapan kuruluşların ve şahısların yaptıkları yardım miktarını gösteren banka dekontunun bir nüshasının Nazilli Ticaret Borsası'na ivedilikle iletilmesi gerekmektedir.Tüm Nazilli Halkının yardım kampanyasına içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında elinden gelen desteği vereceğine inancımız sonsuzdur" diye konuştu.