Medvedev markette fiyat denetimi yaptı: Karaborsacıların ellerine vurmak lazım

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Orenburg kentinde bir markete girerek fiyat denetimi yaptı.

Medvedev, Orenburg kentine yönelik ziyareti sır

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Orenburg kentinde bir markete girerek fiyat denetimi yaptı.

Medvedev, Orenburg kentine yönelik ziyareti sırasında arabayı durdurarak yol üzerindeki ufak bir markete girdi. Orenburg Valisi Yuri Berg'in eşlik ettiği mağaza ziyaretinde vatandaşlar ve mağaza yetkilileri karşılarında Medvedev'i görünce şaşkına uğradı. Rusya Başkanı, mağazayı dolaşarak gıda ürünlerini ve fiyatları inceledi. Medvedev burada alış veriş yapan vatandaşların fiyatların artışı konusundaki şikayetlerini dilendi. Bazı vatandaşlar fiyatlar konusunda şikayetlerinin olmadığını söylerken, fiyatların yükseldiğini söyleyenler de oldu.

Daha sonra Rusya Başkanı, markette aldığı 3 dondurmaya 77 ruble ödedi. Rusya lideri bölgedeki bir süt fabrikasını da gezerek incelemelerde bulundu.

"KARABORSACILARIN ELLERİNE VURMAK LAZIM"

Medvedev mağaza ve süt fabrikasını gezdikten sonra, Tarım Bakanlığı ve Federal Tekelle Mücadele Servisi'ne gıda ürünleri fiyatının artmaması için sert önlemlerin alınması talimatını verdi. Medvedev, "Karaborsa girişimlerini ortadan kaldırmak için elimizde hangi tahıl stokunun bulunduğunu söylememiz, izah etmemiz lazım. Çünkü, bu durumdan istifade edecek insanlar var. İzah etmek lazım, ihtirasları pompalayanların ise ellerine vurmak lazım." dedi.