Malatya Belediye Meclisi Toplandı

Malatya Belediye Meclisi, eylül ayı olağan toplantısını yaptı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında yapılan belediye meclis toplantısında, gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Pakistan'da meydana gelen afetten dolayı hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Pakistan halkı her zaman zor ve sıkıntılı günlerimizde yanımızda olmuşlardır. Malatya'mızda da yardım kampanyaları düzenlenmektedir. Malatya Belediyesi olarak biz de elimizden gelen yardımı yapacağız" dedi.
Başkan Çakır'ın konuşmasından sonra başlayan meclis toplantısında ilk olarak gündem dışı verilen teklifler görüşülüp gündeme alındı. Daha sonra sırasıyla gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi.
Gündem maddeleri arasında yer alan Kültür Sanat Fuarcılık AŞ'nin sermaye artırımı ile ilgili teklifi görüşülerek, 920 bin TL olan sermayesinin 2 milyon 920 bin TL'ye çıkarılması kabul edildi.
Ayrıca gündem maddeleri arasında yer alan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik hakkındaki teklif de okunarak kabul edildi.
Belediye meclisi daha sonra gündemde bulunan imar maddelerini görüşerek karara bağladı. Bazı imar maddeleri kabul edilirken, bazı imar maddeleri bir sonraki toplantıya, bazı maddeleri de imar komisyonuna havale edildi.
Belediye meclisi ekim ayı toplantısı ise 6 Ekim Çarşamba günü saat 14.00'te yapılacak.