KASİAD, lisans mezunlarını eğitip iş dünyasına kazandıracak

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD), lisans mezunlarına yüksek lisans eğitimi verecek.

KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu, eğiti

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD), lisans mezunlarına yüksek lisans eğitimi verecek.

KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu, eğitimin Samsunlular için önem arz ettiğini belirterek, ciddi firmaların yıllarca profesyonellerini yurtdışına eğitim maksatlı göndermesine bundan sonra gerek kalmayacağını söyledi. 'Yurtdışı eğitimcileri, Türkiye'de yıllarca iş dünyasına yönelik program düzenleyip, iş dünyasına eğitimli insan kazandırmanın peşinde koşarlardı' diyen Hacıkerimoğlu, "Türkiye'de son yıllarda açılan özel üniversiteler sayesinde yurtdışındaki kaliteli eğitimi Türkiye'de de almak hatta bazen bazı bölümler için daha kalitelisini ülkemizde almak artık çok normal karşılanır oldu. Buna rağmen Samsunlu gençlerin halen istedikleri eğitimi istedikleri zaman alamaması, bunun için de bulundukları şehirleri terk etmek zorunda kalması, üniversitelerin bu yüksek lisans programlarını açmalarını beklemek zorunda kaldıkları gerçeği ile karşıyaydık." dedi.

KASİAD olarak, küçük bir araştırma yapıp, 'İşletme Master Programı'nı Samsun'da verebileceklerini öğrenip, çalışma başlattıklarını belirten Hacıkerimoğlu şöyle konuştu:

"Fatih Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile yaptığımız protokolle Samsun'da lisans mezunlarına İşletme Master Programı (MBA) yüksek lisans programı tertip ettik. Artık, eğitimler uzakta değil, KASİAD çatısı altında gerçekleşecek. Öğrenciler eğitim almaya değil öğretmenler eğitim vermeye gelecek. Eylül 2010'da Temmuz 2011'de bitecek tezsiz yüksek lisans sayılacak. Master programı mesai saatleri haricinde olacak ve çalışanları etkilemeyecek periyotlarda olacak. İsteyenlerin bir yıl daha eğitim süresini uzatarak tezli yüksek lisansa çevirebilecekleri eğitim iş dünyası yöneticileri yetiştirmek için çok ideal bir formatta. Bunu özellikle seçtik."

Ayrıca Hacıkerimoğlu, kayıtların başladığını ve 20 Ağustos'ta sona ereceğini, müracaatla ilgili her türlü bilgiyi dernek merkezinden alabileceklerini kaydetti.