Başkan söz verdi, Uzundere'ye 1 günde cami kuruldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere'deki toplu konut alanında yapılmakta olan cami inşaatı gecikince, Kadifekale'deki heyelan bölgesinden taşınan va

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere'deki toplu konut alanında yapılmakta olan cami inşaatı gecikince, Kadifekale'deki heyelan bölgesinden taşınan vatandaşların Ramazan ayında mağdur olmaması için prefabrik malzemeden klimalı portatif bir camii inşa etti.

Geçtiğimiz haftalarda Uzundere toplu konut alanını ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını yerinde dinleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kendisinden cami isteyen vatandaşların taleplerini yerine getirdi. Bölgede TOKİ tarafından yaptırılan caminin Ramazan ayına yetişmemesi üzerine harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaklaşık 1200 metrekare alanı betonlayarak 300 metrekarelik alanda prefabrik cami kurdu. Caminin bulunduğu alanın, konutlarda yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için daha sonra farklı amaçlar için kullanılabileceği bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan Uzundere'deki 3080 konuttan 1.764 adedini Kadifekale heyelan bölgesindeki vatandaşlar için, 924'ünü de diğer kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanılmak üzere satın almıştı.

Öte yandan, Uzundere toplu konutlarını ziyareti sırasında vatandaşların otobüs talebini de değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun talimatıyla, bölgedeki otobüs seferleri yeniden düzenlendi ve 17 numaralı hat Fahrettin Altay-Uzundere toplu konutları arasında sefer yapmaya başladı. Saat 06.00'da Uzundere toplu konutlarından, sabah 06.25'te ise Fahrettin Altay'dan kalkan otobüsler, 1'er saat arayla gece 24.00'e kadar sefer yapıyor. Otobüslerin güzergahı, Fahrettin Altay aktarma merkezinden başlayarak Çevre Yolu'ndan Limontepe Kavşağı, Yurtoğlu Mahallesi 9330 Sokak (Trafo) ve yine Limontepe Kavşağı üzerinden Uzundere toplu konut alanına sefer yapacak şekilde düzenlendi.