AK Parti Tekirdağ İl Teşkilatı referandum çalışmalarına başladı

Tekirdağ'ın Malkara Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan Öztrak Parkı ve alışveriş merkezinin açılışı için ilçeye gelen Tekirdağ milletvekilleri

Tekirdağ'ın Malkara Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan Öztrak Parkı ve alışveriş merkezinin açılışı için ilçeye gelen Tekirdağ milletvekilleri T. Ziyaeddin Akbulut, Necip Taylan ve İl Başkanı Soner Çizen, referandumda evet istediler.

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı AK Parti Malkara İlçe Başkanı Bulut Yıldırım'ın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından söz alan Tekirdağ İl Başkanı Soner Çizen, anayasaların milletlere yol gösteren hukuki metinler olduğunu belirterek, halen yürürlükte olan 1982 Anayasası'nın 12 Eylül rejiminin dayattığı antidemokratik bir anayasa olduğunu söyledi. Bugünün koşullarına uygun hale getirilmesi için TBMM tarafından 26 maddelik bir değişiklik gerçekleştirildiğini belirten Çizen, herkesi evet oyu vermeye çağırdı. Yeni anayasanın AK Parti projesi değil millet projesi olduğuna işaret eden Soner Çizen, değişiklikler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Tekirdağ Milletvekili Necip Taylan ise 1961 ve 1982 anayasalarının çağdaş olmadığının altını çizerek, şunları söyledi: "Türkiye dışında Avrupa'da ve sair ülkelerde anayasamızı görenler bize 2. ve 3. sınıf Ortadoğu ülkesi gözüyle bakmakta ve bu da bizim onurumuza dokunmaktadır. Ayrıca bu vesayetçi anayasa ile AB'nin kapısına asla giremeyiz. Her askeri darbe Türkiye'yi 10–15 yıl geriye götürmüştür. Referandum oylamasında anayasamız değiştiği taktirde iki türlü kazancımız olacak: Birincisi dışarıya karşı imajımız düzelecek, ikincisi ise Türkiye'de istikrar sağlanacaktır. Yargı vesayeti ile askeri müdahale meselesi de artık ortadan kalkacaktır."

Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, 12 Eylül darbesi sonrası yasakçı bir kafayla yapılan ve özgürlükleri kısıtlayan 1982 Anayasası'nın bugüne kadar 17 kez değişikliğe uğradığını hatırlattı. Akbulut, bu kez toplam 26 maddenin birden değiştirildiğine işaret ederek, "İnşallah referandum sonrası Türkiye'nin önü açılacak, çağdaş bir anayasa yapılacaktır. Bu kampanyada yeni anayasanın ülkemize, milletimize neler kazandırılacağını anlatacağız. Halk oylaması daha fazla özgürlük ve demokrasi isteyenlerle istemeyenler arasında geçecektir. CHP ve MHP anayasa oylamasına karşıyız diyor, ancak neden bu pakete karşı olduklarını anlatmıyorlar. Biz vatandaşlarımızın evet diyeceğine inanıyoruz, egemenliği elinde tutan güç halkın gücüdür ve işte demokrasi budur." diye konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen toplantının ardından ilçe içerisindeki küçük esnafa referandum ziyaretleri yapıldı.