Sağlık-sen 3. Olağan Kurulu

Samsun'da Sağlık-Sen 3. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa İlhan Öksüz seçildi.

Samsun Müftülük Binası'nda yapılan kongreye AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekilleri Suat Kılıç, AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Memur-Sen İl Başkanı Nurettin Sever, Sağlık-Sen Şube Başkanı Ender Kökten ve kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Memur-Sen İl Başkanı Nurettin Sever ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Ender Kökten birer konuşma yaptılar.AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk yaptığı konuşmada, 12 eylül Anayasa seçimi ile
ilgili olarak Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini söyledi. Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar ise, ülkenin büyümesi ve demokratikleşme adına yüksek sesle 'Evet' oyunu kullanacaklarını hatırlattı.
AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, " 12 Eylül'de evet oylarının AK Parti'nin zaferi değil, demokrasinin ve özgürlüğün zaferi olacağının altını çizdi. Ayrıca Kılıç, Tam Gün Yasası'nı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) gündemine alıp kanunlaştırarak hastalar ile doktorların arasına girilmemesini ve vatandaşların bıçak parasından kurtulmalarını sağlayacaklarını belirtti.
Konuşmaların ardından faaliyet raporu okundu. Diğer başkan adayı Seyit Ahmet Sancı kürsüye çıkarak Sağlık-Sen'in geleceği için başkanlık adaylığından çekildiğini açıkladı. Açıklama diğer başkan adayı İlhan Öksüz'ün Seyit Ahmet Sancı'yı kucaklayarak sevinçle karşıladı. 124 delegenin tüm oylarını alan İlhan Öksüz Sağlık-Sen Samsun İl Başkanı seçildi.