Başörtüsü Yasağını Protesto Etmek İçin Yüzlerini Siyaha Boyadılar

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu üyesi bir grup, başörtüsü yasağını protesto etmek için yüzlerini siyaha boyadı ve ellerini zincirledi.

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri, Abdi İpekçi Parkı'nda gerçekleştirdikleri boyalı eylemle başörtüsü yasağını protesto etti.
1960'lı yıllarda Amerika'da zencilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken eylemciler, Türkiye'de bugün aynı sıkıntıları başörtülü kızların yaşadığını söyledi. Aralarında başörtülü kızların da bulunduğu eylemciler yüzlerini siyaha boyadı ve ellerini zincirledi.
İlke İlim Kültür ve Dayanışma Derneği (İLK-DER) Başkan yardımcısı Hadiye Kılıç, yaptığı basın açıklamasında Türkiye'deki başörtülü kızların yaşadıkları sorunların, 1960'lı yıllarda Amerika'da ikinci sınıf insan sayılan, pek çok özgürlüğü kısıtlanan, beyazlarla aynı otobüste yolculuk etmelerine bile izin verilmeyen siyahilerden farkı olmadığını dile getirerek, o günden bu yana zencilerin mücadelelerini sürdüklerini, kendilerinin de mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. 12 Eylül'de yapılacak Anayasa
referandumunda 'evet' oyu kullanacaklarını bildiren Kılıç, 13 Eylül'den sonra başörtüsünün hakettiği özgürlüğe kavuştuğu bir Türkiye ümit ettiklerini söyledi.