Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı İpek'ten Referandum Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek, referandumdan sonra vatandaşın şimdiye kadar kullanmadığı hakların 10 katına sahip olacağını belirterek, "Fakat muhafelefet 'hayır' oyu isteyerek vatandaşın bu haklara sahip olmasını engelliyor" dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek, referandumdan sonra vatandaşın şimdiye kadar kullanmadığı hakların 10 katına sahip olacağını belirterek, "Fakat muhafelefet 'hayır' oyu isteyerek vatandaşın bu haklara sahip olmasını engelliyor" dedi.
Bursa AK Parti İl Başkanlığı, seçim işleri başkanları toplantısına ev sahipliği yaptı. Merinos Kültür Merkezi'ndeki toplantıya 7 ilden temsilciler katıldı. İl Başkanı Sedat Yalçın, referandumun ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.
Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek ise, parti olarak bölge toplantılarına devam ettiklerini, iştişare toplantıları vasıtasıyla teşkilatlardaki seçim çalışmalarını denetleyeceklerini dile getirdi. Referanduma 36 gün kaldığına dikkati çeken İpek, "Halk yoklaması tartışılıyor. Bu bir haklar bildirgesidir. Anayasalar, ferdin haklarını koruyan, devletin işleyişini düzenleyen metinlerdir. Anayasa paketinde, Avrupa'daki vatandaşların kullandığı ve bizim vatandaşımızın bugüne kadar hiç
tanımadığı birçok hak yer alıyor. Anayasa Mahkemesi'ne ferdi başvuru hakkı, kamu denetçiliği, YAŞ kararlarının yargı denetimine tabi olması getiriliyor. Baştan sona pakette bulunan bütün maddeler, vatandaşımızın daha evvel kullanamadığı birçok hakkı içeriyor. 12 Eylül sabahı bütün vatandaşlarımız bugüne kadar kullanamadığı hakların 10 kat daha fazlasını elde etmiş olacak" diye konuştu.
Halkın yeni haklara sahip olmayı arzu ettiğini savunan İpek, CHP, MHP ve BDP'nin anayasa paketine karşı çıkmasını eleştirerek, "Vatandaşımız bu hakları istiyor. Muhalefete baktığımız zaman 3 parti hep birlikte bu pakete karşı çıkıyor. Pakete karşı çıkanlar vatandaşa, 'Siz refah seviyesi yüksek Avrupalılarla aynı haklara sahip olmayın' diyor. 'Hayır' oyu verin propagandası yapılıyor. Vatandaş kendi hakkına sahip çıkacak" şeklinde konuştu.