Baydemir Mahalle Toplantısına Katıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir Şeyh Şamil Mahallesi'nde yurttaşlarla buluştu

Baydemir Mahalle Toplantısına Katıldı
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir Şeyh Şamil Mahallesi'nde yurttaşlarla buluştu. Yurttaşların sorun ve taleplerini dinleyen Baydemir, temizlik ve hijyen konusunda uyarıda bulunurken "Aslan yatağından belli olur" dedi.
Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen mahalle toplantılarının bugünkü adresi Şeyh Şamil Mahallesi oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir toplantıya Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Metin Kılavuz, BDP Bağlar İlçe Başkanı Mahmut Büyükbayram, Bağlar İlçe Meclisi Temsilcisi Ömer Gün, DİSKİ Genel Müdürü Fahrettin Çağdaş, Şeyh Şamil Mahalle Muhtarı Mehmet Kızıltepe ve Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile
birlikte katıldı. Baydemir öncelikle halkın sorun ve taleplerini dinleyerek notlar aldı. Kimi yurttaşlar ise taleplerini yazılı olarak Baydemir'e sundu.
Toplantıda Şeyh Şamil Mahallesi'nde çocukların nefes alacakları bir çocuk oyun parkı talebinde bulunuldu. Toplantıda Esentepe sitesinde çöplerin düzenli toplanmadığı, DSİ kanalının bulunduğu alanda çöp yığını olduğu ve bu durumun görüntü kirliliği yarattığı için önlem alınması istendi. Ayrıca kahvehaneler ve dükkanların kaldırım işgali yurttaşların şikayetleri arasında yer aldı. Bir yurttaşın SSP hastası olan çocuğuna yardım talebinde bulunduğu toplantıda, Mardinkapı'dan Pirinçlik güzergahına verilen
otobüs sayısının artırılması istendi. Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Şeyh Şamil Mahallesi'nde yapılacak olan Eğitim Destek Evi'nin yanındaki alana park yapacaklarının müjdesini verdi. Baran ayrıca imkanları doğrultusunda talepleri değerlendireceklerini de ifade etti. Baydemir de, "Aslan yatağından belli olur" atasözünü anımsatarak temizlik ve hijyenin önemine dikkat çekti.
Baydemir belediye ekiplerinin işlerini kolaylaştırmak için vatandaşlara belirlenen saatler dışında dışarıya çöp çıkartmamaları uyarısında bulundu. Halkın taleplerini imkanlar dahilinde değerlendireceklerini belirten Baydemir, yurttaşların sorunlarını yakından takip edebilmelerini sağlayan mahalle toplantılarını sürdüreceklerini ifade etti.