49 Derece Sıcaklıkta Serinlemek İçin Ölümü Göze Alıyorlar

Şanlıurfa'da güneşte 48-49 dereceye kadar yükselen hava sıcaklığı nedeniyle serinlemeye çalışan çocuklar ölümle burun buruna geliyor

49 Derece Sıcaklıkta Serinlemek İçin Ölümü Göze Alıyorlar
Şanlıurfa'da güneşte 48-49 dereceye kadar yükselen hava sıcaklığı nedeniyle serinlemeye çalışan çocuklar ölümle burun buruna geliyor. Sık sık akıntıya kapılan çocuklar su tahliye kapaklarına sürüklenmemek için güçlükle duvarlara tutunuyor.
Çöl sıcaklarının yaşandığı Şanlıurfa'da hava sıcaklığı güneşte 48-49 dereceye ulaşırken, vatandaşlar serin yerlere akın ediyor. Sıcaklardan bunalan çocuklar ise köy yanından geçen tahliye kanallarında serinliyor. Aşırı sıcakların hayatı olumsuz etkilediği Şanlıurfa'da çocuklar bütün tehlikeleri göz önüne alarak serinlemeye çalışıyor.
Suda saatlerce eğlenen çocuklar sık sık ölümle burun burana geldi. Kanala atladıktan sonra su tahliye kapaklarına gelmeden çıkmaya çalışan çocuklar her defasında büyük tehlike atlatıyor. Kanalın betonuna tutunmaya çalışan çocuklar akıntıya kapılmamak için güçlükle hareket ediyor. Sudan çıktıktan sonra toprağa uzanan çocukların güneşlenmesi ise Antalya sahillerini aratmadı.
Sabah saatlerinden öğle saatlerine kadar kavurucu sıcakta çalıştıklarını söyleyen çocuklar, köyde havuz olmadığı için su kanallarını tercih ettiklerini ifade etti. Yaşadıkları tehlikenin farkında olduklarını ancak başka serinleme yöntemi bulamadıklarını anlatan çocuklar, "Burada bir çok arkadaşımız boğularak can verdi. Bizde tehlikenin farkındayız zaten. Ayrıca burada uyarı tabelaları da var. Ancak bu yaz günlerinde başka nerde serinleyebiliriz ki. Bu nedenle buraya gelip yüzüyoruz" dedi.