Yine kayısı fındıkla yüklendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan referandum sandıklarına sahip çıkmalarını isteyerek, ''Oylarınızı çalarlar'' dedi. Başbakan Erdoğan'ın kayısı- fındıklarla ilgili sözlerine tepki gösterdi.

Yine kayısı fındıkla yüklendi
CHP'nin, Etimesgut Elvankent'te düzenlediği mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin, 8 yıldır iktidarda olduğunu ifade ederek ''Meşhur Kırım Kongo kenesi, yapıştı mı bırakmaz. Yapıştılar, 12 Eylülde söküp atacağız'' dedi.

Meydandaki bir kişinin taşıdığı, ''Koşuyoruz, koşuyoruz, iktidara geliyoruz. Recep kaçar iken, sınırda tutuyoruz'' pankartını okuyan Kılıçdaroğlu, ''Recep Bey'in kaçma şansı yok. En fazla sınıra kadar. 12 Eylülde, 'Yaptığın Anayasayı al, başına çal' diyeceğiz. Sonra sıra seçimlere gelecek'' ifadelerini kullandı.

İktidarın, ülkede mutlu tek bir kesim bırakmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Herkes perişan. Bir tek mutlu kesim var, Recep Bey ve arkadaşları'' diye konuştu.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun çıkmasından sonra emekli aylıklarına ekonomik büyümenin yansıtılmadığını ve emeklilerin ikinci sınıf vatandaş konumuna getirildiğini öne süren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Recep Bey, ayda 10 bin TL emekli aylığı alır. 2004'te, diyor ki, 'Gittim, (Eski Almanya Başbakanı Gerhard) Schröder ile konuştum. Schröder'e, (Ben aldığım aylıkla geçinemiyorum, o yüzden şirket kurdum) dedim'. Recep Bey'e soruyoruz, sen taksi parası, dolmuş parası, otobüs parası, uçak parası verir misin? Peki Recep Bey, dolmuş parası vermezsin, taksi parası vermezsin, helikopter parası vermezsin, uçak parası vermezsin, çocukların ABD'de okur, masraf yapmazsın. Allah aşkına, sen 10 bin TL ile geçinemiyorsun da, gariban emekli 500-600 lirayla nasıl geçiniyor? Ben bunu anlatıyorum, Recep Bey'den tık yok.''

''AKLI FİKRİ YEMEKTE''

CHP lideri, Ordu ve Giresun'da, ''Bu anayasa, fındık üreticisinin sorununu çözüyor mu?'', Malatya'da, ''Kayısı üreticisinin sorununu çözüyor mu?'' diye sorduğunu, meydanlardan ''Hayır'' sesinin yükseldiğini anlatarak, ''Ben, 'Fındık üreticisi' diyorum, Başbakan 'Fındık' diyor. Ben, 'Kayısı üreticisi' diyorum, Başbakan 'Kayısı' diyor. İşi gücü, aklı fikri yemekte. Yiye yiye doymadın mı daha? Diyor ki Recep Bey, 'Ben yürütmenin başıyım'. Yürüttüğünü biliyoruz. Şimdi sıra geldi yemeye mi?'' ifadelerini kullandı.

''TELEKULAK HÜKÜMETİ''

İktidarın, halka hizmet etmediğini, halk üzerinde baskı kurduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, ''Telefonlarınızı dinliyorlar, 'Acaba bunlar ne konuşuyorlar' diye. Allah aşkına, telefonda konuşurken, dertlerinizi anlatın da, Recep Bey ancak o zaman sizin dertlerinizi anlar. Çünkü telefon dinliyor. Telekulak hükümeti bunlar'' diye konuştu.

İktidara gelmeleri durumunda, emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği giderecek intibak yasasını çıkarmayı ve ekonomik büyümeyi emekli aylıklarına yansıtmayı vaat eden Kılıçdaroğlu, ''Emeklileri muhtaç değil, birinci sınıf yurttaş konumuna getireceklerini'' söyledi.

Kılıçdaroğlu, ''AKP yandaşı bazı sendikaların, referandumun kabul edilmesi durumunda, memur maaşlarının ve emekli aylıklarının artacağını söylediklerini'' belirterek, ''Buna, kargaların güleceğini'' söyledi.

Emekli aylıklarını artırmak için Bakanlar Kurulu'nun kararının yeteceğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Bunun için Anayasa mı değişir? Bunlar millete doğruyu söylemezler. Bunların görevi yalan söylemektir, milleti kandırmaktır. 8 yıllık iktidarları da bunu gösterdi'' dedi.

Türkiye'nin iyi yönetilmediğini, yolsuzluğun ve terörün attığını, gelir dağılımının bozulduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, ''Sandığa kararlı gidelim. Recep Bey bir çiftçiye ne demişti? 'Ananı da al git' demişti, değil mi? Biz de şunu yapalım, Sayın Başbakan'ın hatırını kırmayalım, sözünü tutalım. Anamızı, bacımızı, kardeşimizi, yengemizi, dayımızı, amcamızı alalım ve sandığa gidelim. Recep Bey'e gerekli dersi sandıkta verelim'' diye konuştu.

''OYLARINIZI ÇALARLAR''

Kılıçdaroğlu, ''Ahmed Arif'in dediği gibi, bunlar sizin aşınıza, ekmeğinize göz koyanlardır. Şunu yapacağız. Sandıklara sahip çıkacağız. Oylarınızı çalarlar. Hep beraber sandığa sahip çıkacaklar. Bunun sözünü istiyorum sizden'' diye seslenerek, meydandakilerden sandıklara sahip çıkmaya söz vermelerini istedi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu'nu dinleyenler, bir ağızdan söz verdi.

Anayasa'nın, toplumu böldüğünü savunan Kılıçdaroğlu, ''Bu bölünmeye yol açan iktidarın gitmesi gerektiğini'' ifade etti.

Etimesgut'tan bekledikleri oyu alamadıklarını bildiren Kılıçdaroğlu, yerelde de halkın iktidarını kuracaklarını kaydetti.

''AKP'nin, kendisine AK Parti dediğini'' söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Malı götürene AK denir mi? Malı götür, 'Ben AK'ım' de'' diye konuştu.
Kaynak: AA