Turkcell'in geliri 2,24 milyar liraya yükseldi

İletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, 2010'un ikinci çeyreğinde büyümeyi ve pazar liderliğini sürdürdü. Turkcell Grup gelirleri, Turkcell Türkiye'ni

İletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, 2010'un ikinci çeyreğinde büyümeyi ve pazar liderliğini sürdürdü. Turkcell Grup gelirleri, Turkcell Türkiye'nin mobil data gelirlerindeki yüzde 79 oranındaki büyüme ve grup şirketlerinin yüzde 34 oranında artan katkısıyla 2010'un ikinci çeyreğinde 2009'un aynı dönemine göre yüzde 1,7 artarak 2,24 milyar TL olarak gerçekleşti. Böylece Turkcell, tarihinin en yüksek ikinci çeyrek gelir rakamına ulaştı.

Turkcell Grubu, Türkiye'deki mobil data ve servis gelirlerindeki büyüme ve grup şirketlerinin artan katkısıyla tarihinin en yüksek ikinci çeyrek gelirine ulaştı. Turkcell'in Ukrayna iştiraki life:) 2010'un ikinci çeyreğinde operasyonel karlılığını 9 kat artırırken, Türkiye'nin yenilikçi telekom operatörü Superonline'ın sektöre ve Turkcell'e katkısı artarak devam etti.

A tipi lisans ve yatırımları sayesinde son bir yılda hız ve kapsama anlamında en kaliteli 3G şebekesini kuran Turkcell, 3G ve mobil internette de sektöre liderlik etmeyi sürdürdü. Haziran ayındaki data kullanımı bir önceki yılın aynı ayına göre 16 kat artan Turkcell'de kayıtlı 3G abone sayısı da 6 milyonu aştı. Kısa süre içerisinde 3G'de yüzde 80'e varan kapsama ise 2010 sonunda yüzde 90'a ulaşacak.

GSM sektörünün lideri, net 450 bin faturalı abone kazanımıyla faturalı abone bazını bir önceki yıla göre yüzde 14 artırmayı başardı. Bununla birlikte ön ödemeli müşteri sayısındaki azalmayla Turkcell'in Türkiye'deki abone sayısı 33,9 milyon oldu. Abone Başı Aylık Kullanım Dakikası (MoU) yeni kampanyaların olumlu etkisiyle 2009'un ikinci çeyreğine göre yüzde 33,7 artışla 171 dakikaya ulaştı. Abone Başı Aylık Geliri (ARPU) ise mobil data servis gelirlerinde ve kullanım oranlarındaki artışın sonucunda bir yıl öncesine göre yüzde 4,3 oranında artarak 19,4 TL'ye yükseldi.

"ŞİRKETLERİMİZİN YAKALADIĞI İVMEDEN MEMNUNUZ"

Turkcell'in 2010 ikinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını değerlendiren Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell'in sunduğu en üstün değer tekliflerinin yanısıra, yatırımları ve yaratıcı mobil servisleriyle rekabete karşı fark yaratmayı sürdürdüğünü ifade etti.

3G uygulamasının ilk yılında, hem Türkiye'de, hem de dünyada sayılı 3G şebekelerinden birini kurduklarını söyleyen Ciliv; şöyle konuştu:

"2010 yılının ikinci çeyreğinde, özellikle Türkiye'de regülasyonun fiyatlama alanındaki kararlarına ve çetin rekabet ortamına rağmen büyüme devam etti. Grup şirketlerimizden özellikle Superonline ve Astelit güçlü bir ivme yakalayarak, karlılıklarını artırdılar. Grup şirketlerimizin konsolide finansallarımıza katkılarının ilerleyen günlerde daha da büyüyeceğine inanıyoruz."