Polise Taş Atan Çocuklara Esnafın Engel Olması

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından dün Patnos'ta yapılan miting sonrası polise taş atmak isteyen bir grup çocuğa esnafın engel olması takdirle karşılandı.

Sağduyulu esnaftan gelen bu müdahale başta emniyet güçlerinin takdirini kazandı. Patnos Emniyet Müdürlüğü'ne vekalet eden Emniyet Amiri Sebahattin Yılmaz, duyarlı Patnos halkının yaptığı bu davranışın takdire şayan olduğunu belirtti. Yılmaz, ''Sağduyulu vatandaşlardan bu tepkiler olduğu sürece ne Patnos'ta ne de Türkiye'nin hiçbir yerinde olumsuz olaylar meydana gelmez''dedi.
Çoğu esnafın artık bu tür olayların son bulmasını istediğini dile getiren Emniyet Amiri Yılmaz, halkın artık kavga ve gürültü istemediğini söyledi. Bu tür olumsuz olaylarda polisin değil vatandaşın zarar gördüğünü belirten Yılmaz, ''Esnaf artık ne tezgahının ne de camlarının kırılmasını istiyor. Hiçbir vatandaş artık bu konuda huzursuz olmak istemiyor. Dün esnafın gruba gösterdiği tepkide bunu gösterdi. Yaşanan bu güzel gelişme hem Patnos'ta hem de Türkiye'ye örnek oldu. Herkes kendi alanında sorumluluğunu yerine getirirse bu ülkede hiçbir sorun meydana gelmez'' diye konuştu.