20'nci yılında KOSGEB ve yeni destek modelleri tanıtıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOOB) Genç Girişimciler Kurulu (GGK) Kars İl Başkanlığı ve KOSGEB Destek Programları toplantısı Kültür ve Turizm M

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOOB) Genç Girişimciler Kurulu (GGK) Kars İl Başkanlığı ve KOSGEB Destek Programları toplantısı Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda yapıldı.

Toplantıda konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Güvensoy, KOBİ'lerin Türkiye ve dünya ekonomisindeki öneminin her geçen gün arttığını söyledi. Güvensoy, KOSGEB'in KOBİ'lere hizmet ve destek sağlamak için kurulmuş bir kuruluş olduğunu belirterek, "Daha önceleri yalnızca sanayiye yönelik destek veren KOSGEB'de 2009 yılından itibaren hizmet sektöründe de faaliyet gösteren KOBİ'lerde destekler vermeye başlamıştır. Bu önemli bir gelişmedir. 20 yıl boyunca KOSGEB çok önemli görevler üstlenmiş ve sorunların çözümünde daima KOBİ'lerin yanında olmuştur. 2003 yılından sonra KOBİ'lerin finansman ihtiyaçlarını da çözmek amacıyla kredi faiz destekleri de sağlayan KOSGEB'in yeni destek programlarının KOBİ'lerimiz için çok önemli olduğunu düşünüyorum." dedi.

KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Turanoğlu ise slayt eşliğinde KOBİ'leri ve yeni destek modellerini konu alan sunumunu yaptı.

Toplantıya AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de katıldı. Erdem, yapılan anayasa değişikliklerini anlattı. Değişikliği siyaset üstü gördüğünü ifade eden Erdem, "Çünkü bu Türkiye'nin kazanımı olacak. Türkiye'deki bugün mevcut anayasa bir ihtilal anayasası. Sivil bir anayasa değil. Askerler tarafından özellikle de askerlerin bakış açısına göre hazırlanmış bir anayasa ve bugüne kadar çok büyük değişiklikler olmuş ama inanıyorum ki en temel, en köklü değişiklik bu sefer yapılacak." diye konuştu.

Toplantıya; AK Parti Kars milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, İl Genel Sekreteri Ali Salgar, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ali Güvensoy, KOBİ temsilcileri ve esnaf katıldı.