Sağlık Bakanlığı'ndan 'Zayıflama İlacı' Uyarısı

Sağlık Bakanlığı, biber hapı olarak bilinen ürünlerin ilaç olmadığını ve hekimlere danışılmadan kullanılmaması gerektiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, zayıflama haplarıyla ilgili uyarılarda bulunuldu. Şu anda piyasada İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından ruhsatlandırılan 1 adet zayıflama ilacı bulunduğu belirtilen açıklamada, daha önce izin verilmiş bazı zayıflama ilaçlarının ruhsatlarının, 'sibutramin' etken maddesi içerdikleri için askıya alındığı ve bu ilaçların şu anda piyasada bulunmadığı kaydedildi.
Yapılan incelemelerde Tarım Bakanlığı'ndan ruhsatlı 9 üründe sibutramin etken maddesi bulunduğunun tespit edildiği ifade edilen açıklamada, bunların iki tanesinin halk arasında "biber hapı" olarak bilinen ürünler olduğu belirtildi. Bu ürünlerin denetim ve ruhsatlandırılmasını yapan Tarım Bakanlığı'na söz konusu hapların zararları hakkında gerekli bilgilendirmelerin yapıldığı kaydedilen açıklamada, "Haberlerle geçen ve halk arasında 'biber hapı' olarak bilinen ürünler ilaç değildir. İlaç olarak
ruhsatlandırılmamıştır ve hekimlerimize danışılmadan kesinlikle kullanılmamalıdır. Vatandaşlarımızın bu gerçeğe dikkat etmeleri, kendi sağlıkları açısından büyük önem taşımaktadır" denildi.