Japonlar Ertuğrul Şehitlerini anma törenleri için Mersin'e gelmeye başladı

Japonlar Mersin'de düzenlenen ''Ertuğrul şehitleri 120. yıl anma etkinlikleri'ne katıkla için kente gelmeye başlarken Japon donanmasından üç geminin d

Japonlar Mersin'de düzenlenen ''Ertuğrul şehitleri 120. yıl anma etkinlikleri'ne katıkla için kente gelmeye başlarken Japon donanmasından üç geminin de 700 askerle yarın Mersin'e geleceği bildirildi.

Mersin Türk-Japon Dostluk Derneği Başkanı Süleyman Cengiz yaptığı açıklamada Japonya'nın Kushimoto kenti yakınlarında 120 yıl önce batan Ertuğrul Fırkateyni için düzenlenen etkinliklerin 3 Eylüle kadar süreceğini belirtti. Atatürk Parkı'ndaki Refah Şehitleri Anıtı'nda 2 Eylülde yapılacak törene, bin civarında Japon'un katılacağı bilgisini veren Cengiz, ''10 bin kilometre uzaklıktaki Japonya'nın Kushimoto şehrinden 200 civarında Japon, etkinliklere katılmak üzere kentimize gelecek. Bunlardan 150'si bugün gelerek otellere yerleştirildi. İki ülkenin ve iki şehrin halkı kaynaşmak için buradalar.'' diye konuştu.

Bazı Japonların Türk ailelerin yanında birer gün kalacağına dikkat çeken Cengiz şöyle devam etti: Yarın Japon donanmasından üç gemi de 700 askerle Mersin'e gelecek. Ayrıca, Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçılarının eşliğinde soprano Satomi Ogawa Kültür Merkezi'nde ''Kıyıdan Sesleniş'' adlı konser verecek."