12 yaşında iki çocuk Ağrı Dağı'na zirve yaptı

Ağrı Valiliği tarafından organize edilen 1. Zirve Tırmanışı'na aileleriyle birlikte katılan, biri Amerika biri Rus vatandaşı Slutsky Arseniy ve Nikola

Ağrı Valiliği tarafından organize edilen 1. Zirve Tırmanışı'na aileleriyle birlikte katılan, biri Amerika biri Rus vatandaşı Slutsky Arseniy ve Nikolau Jokol Samuel 12 yaşında Ağrı Dağı'nda zirveye çıkma heyecanını yaşadı. Dağcılar arasında ilgi odağı olan küçükler, hem ailelerinin hem de yerel rehberlerin desteğiyle rahat bir tırmanış gerçekleştirdiklerini söylediler.

30 Ağustos sabahı Ağrı Dağı'ndan aileleriyle birlikte inen tırmanışçılar akşam saatlerinde Vali Yardımcısı Murat Güven'den sertifikalarını aldı. Sertifikaları aldıktan sonra toplu fotoğraf çektiren dağcılar Valilikçe yapılan organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Kısa sürede Tırmanış için izin aldıklarını ve bütün masraflarının karşılandığını söyleyen Dağcılar, rehberlerin kendilerine çok iyi davrandığını dile getirdiler.

Vali Yardımcısı Murat Güven ve Kültür Turizm İl Müdürü Muhsin Bulut'la birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Slutsky ve Nikulau ise, Valilik tarafından önümüzdeki yıl düzenlenecek olan tırmanışa tekrar katılacaklarını belirttiler.

Tırmanış'a 38'i yabancı uyruklu olmak üzere 210 dağcı katılmış ve bunlardan 110'u zirve yapmıştı.