Zafer Bayramı, Sakarya'nın ilçelerinde törenlerle kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88. yıldönümü Sakarya'nın ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Akyazı'daki kutlamalar, Kaymakam Erdoğan Beypınar

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88. yıldönümü Sakarya'nın ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Akyazı'daki kutlamalar, Kaymakam Erdoğan Beypınar, Garnizon Komutanı Rifat Tamer Aksoy, Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, Cumhuriyet Savcısı Mikail Demir ve diğer protokol üyelerinin ilçe meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende konuşan Jandarma Üsteğmen Ertan Cibre, 30 Ağustos zafer gününün yokluk içinde var olmanın, sonlardan başa gelmenin her anlamı ile yaşandığı, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Türk askerinin tüm dünya geleneklerine harp taktik ve tekniğini ayrıntıları ile anlattığı gün olduğunu söyledi. Cibre, kahraman Türk ordusunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında 30 Ağustos'ta düşmana son darbeyi vurması ile kazanılan zaferin yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk, kahraman şehit ve gazileri bir kez daha minnet ve şükranla andıklarını belirtti.

Törenin ardından İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Rifat Tamer Aksoy, İlçe Jandarma Komutanlığı'nda tebrikleri kabul etti. Kaymakam Beypınar, bu akşam şehit yakınları ve gaziler onuruna iftar yemeği verecek.

SAPANCA KUTLAMALARI

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88. yıl dönümü Sapanca'da da törenle kutlandı. Tören, alandaki Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gerçekleştirilen törene Kaymakam Osman Sarı, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Kökten, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Üsteğmen Bayram Akyüz, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Konuşmalar ve şiirlerin okunmasının ardından Üsteğmen Bayram Akyüz, Jandarma Komutanlığı'nda tebrikleri kabul etti.

TARAKLI KUTLAMALARI

30 Ağustos Zafer Bayramı Taraklı'da Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Parkı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Kaymakam Serhat Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ersoyu Davet, Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Cumhuriyet Savcısı İlker Seyhan ,siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Kıdemli Çavuş Orhan Özkaya, 30 Ağustos zaferinin Türk ordusunun yüksek kudret ve kararlılığının bir göstergesi olmakla kalmadığını, ulusal birlik ve beraberliğinin ne kadar büyük olduğunu ortaya koyduğunu söyledi. Türk ordusunun gücünü milletten aldığını ifade eden Özkaya, "Dün yokluk ve kıtlıklar içinde canını seve seve feda ederek, milletiyle birlikte bağımsızlık savaşı veren ve bu savaştan zaferle çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, bugün de Türkiye Cumhuriyeti'nin ulus devlet, üniter devlet ve laik devlet yapısını korumaya kararlıdır." dedi.